Yayınevlerinden ortak açıklama: Yayımcılık suç değildir
Sosyalistlere dönük siyasi kırım operasyonunda tutuklanan Ceylan Yayınları emekçileri için açıklama yapıldı, "Yayımcılık suç değildir" denildi.
Yayınevleri, sosyalistlere dönük siyasi kırım operasyonunda tutsak edilen Ceylan Yayınları emekçileri Sonnur Sağlamer ve Hüseyin Gültepe için ortak bir açıklama yayınladı.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Ceylan Yayınları'nın temsilcisi Hüseyin Gültepe ve yayınevi editörü Sonnur Sağlamer tutuklandılar. Yayınevi imtiyaz sahibi Hüsnü Fuat Uygur hakkında ise ev hapsi kararı verildi. Aşağıda imzası bulunan yayımcılar olarak meslektaşlarımızın yanında olduğumuzu dile getiriyoruz, kitapların ve yayımcılık faaliyetlerinin kriminalize edilmesini kabul etmiyoruz. Ceylan Yayınları üzerindeki baskıların son bulmasını, düşünce ve ifade özgürlüğü önündeki engellerin kaldırılmasını talep ediyoruz. Yayımcılık suç değildir."
Metne imzacı olan yayınevlerinin listesi şu şekilde: Ayrıntı Yayınları, Berfin Basın Yayın, Bilim ve Gelecek, Dipnot Kitap, Dönüşüm Yayınları, Kalkedon Yayınları, Kor Kitap, Lis Yayınları, NotaBene Yayınları, Ozan Yayıncılık, Paloma Yayınevi, Sol Kültür, Tekin Yayınevi, Varlık Yayınları, Yazılama Yayınevi, Yeni Dönem Yayıncılık, Yeni İnsan.