27 Temmuz 2024 Cumartesi

Talim ve Terbiye Kurulu yeni müfredatı onayladı

Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. Cihad Demirli, eğitim sendikalarının tepki gösterdiği, MEB'in yeni müfredat taslağının onaylandığını açıkladı. Eğitim Sen yeni müfredatın, düşünmeyen, sorgulamayan, eleştirmeyen, itiraz etmeyen ve yorumlamayan robot ve ruhsuz nesiller yetiştirmeyi amaçladığını söyleyerek eleştirmişti.

Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. Cihad Demirli, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yeni müfredat taslağının onaylandığını açıkladı. Yeni müfredat taslağına ilişkin görüş ve önerilerin Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından özenle değerlendirildiğini öne süren Demirli, "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin askı sürecinde eğitim paydaşlarından gelen 67 bin 284 görüş ve öneri tek tek tasnif edildi" dedi.

Demirli, görüş ve önerilerin, şeffaflık, bilimsellik ve katılımcılık ilkeleri gereği öğretim programlarına yansıtıldığını öne sürdü.

Yeni müfredat, gelecek eğitim öğretim döneminden itibaren okul öncesi, ilkokul 1. sınıf, ortaokul 5. sınıf ve lise 9. sınıftan başlamak üzere kademeli şekilde uygulanacak.

EĞİTİM SEN: DÜŞÜNMEYEN, SORGULAMAYAN ROBOT NESİLLER YETİŞTİRMEK AMAÇLANIYOR
Eğitim Sen müfredatı, "Laik ve bilimsel eğitime büyük meydan okuma" diye nitelendirerek, "MEB'in 'yeni müfredatı', düşünmeyen, sorgulamayan, eleştirmeyen, itiraz etmeyen ve yorumlamayan robot ve ruhsuz nesiller yetiştirmek amacıyla hazırlandı" diye eleştirmişti.