28 Nisan 2024 Pazar

Newroz çağrısı yapan DEM Partililer gözaltına alındı

Kadıköy’de Newroz bildirisi dağıtan aralarında eşbaşkan adaylarının da olduğu DEM Partililer gözaltına alındı. Bildirinin yasak olduğunu iddia eden polis, DEM Partilileri ablukada bekletirken savcılıktan karar çıkarttı. Dağıtıma katılan DEM Parti üyeleri ve Alınteri okurları gözaltına alındı. 

Kadıköy’de İstanbul 2024 Newrozuna çağrı yapmak isteyen Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İstanbul İl Örgütü polis tarafından engellendi. 

Bildiri dağıtımı öncesi partinin Kadıköy ilçe örgütü polis ablukasına alınırken, DEM Parti Kadıköy Belediye eşbaşkan adayları Nimet Çelebi ve Veysel Eski’nin de bulunduğu çok sayıda kişi bildiri dağtımına başladı.

Dağıtım sırasında aynı anda bildiriyi okuyan DEM Partililerin önü Süreyya Operası önünde polis tarafından kesildi. Polis, bildiriyi okumalarının yasak olduğunu iddia etti. Bildiride geçen PKK lideri Abdullah Öcalan’ın isminden rahatsız olan polise DEM Partililer, bildiriye ilişkin herhangi bir yasaklama kararı olmadığını söyledi. 

Bunun üzerine DEM Partililer polis ablukasına alındı. Polis amiri, "savcılıktan karar çıkarırız bekleyin" dedi. DEM Partililer ablukada bekletilirken alana gözaltı aracı getirildi. 

Bildiri dağıtımında yer alan herkes gözaltına alındı.