9 Mayıs 2024 Perşembe

Sendika.org 23. yılını kutladı: Direnenlerin, ezilenlerin sesi olmaya çalıştık

23. yılını kutlayan Sendika.org, kuruluş iddialarının tarih tarafından haklı çıkarıldığını belirtti. Karşılaştıkları tüm saldırıları bir engelli koşu olarak ele aldıklarını ve engelleri aşarak yürüdüklerini belirten Sendika.org emekçileri, bundan sonra da dayanışmayla yürüyüşe devam edeceklerini belirtti. 

Sendika.org, kuruluşunun 23. yılını kutladı. İstanbul Beyoğlu Aynalı Geçit Salonu'nda düzenlenen kutlamaya Sendika.org'a yazıları, çevirileri, haberleriyle katkı sunan emekçilerinin yanı sıra Enerji-Sen Genel Başkanı Süleyman Keskin, İnşaat-İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Yunus Özgür ve Deniz Gider, ETHA editörü Nadiye Gürbüz, Basın-İş yöneticileri ve çok sayıda gazeteci katıldı. 

'EMEĞİN PENCERESİNDEN BAKTIK'
Açılış konuşmasını yapan Sendika.org editörü Tankut Serttaş, kutlamada yanlarında olanlara teşekkür ederek söze başladı. 23 yıl önce "işçi sınıfı öldü" çığlıkları arasında tarihin sonu ilan edildiği sırada, emeğin penceresinden bakanların tartışmalarını bir araya getirecekleri bir platform hedefiyle Sendika.org'u kurduklarını hatırlatan Serttaş, tarihin kendilerini haklı çıkardığını söyledi. 

"23 yıldır da direnenlerin, ezilenlerin sesi olmaya çalıştık her zaman" diyen Serttaş, sıfırdan başlamadıklarına dikkat çekti. Serttaş, "Bu çalışmanın altında İşçilerin Sesi, Sınıf Hareketi'nde Yön Dergisi gibi kolektif ve birikim sunan çalışmalar vardı. Bunun üzerinde yükseldi, bundan ilham aldık ve üzerine kattık" aktarımında bulundu. 

'BU BİR ENGELLİ KOŞU VE ENGELLERİ BİRLİKTE AŞACAĞIZ'
Arap Baharı'nı, Filistin halkının direnişini yakından takip eden yayınları olduğunu, Tekel direnişi sırasında internet televizyonculuğu adına bir ilke imza attıklarını Çapul Tv'yi kurduklarını, Gezi direnişinde de aktarımlarda bulunduklarını söyleyen Serttaş, Sendika.org emekçilerin haber takibi sırasında polis şiddetine maruz kaldığını, kurumlarının defalarca basıldığını, sayısız davaların olduğunu hatırlattı. Serttaş, "Biz bu süreci her zaman engelli koşu olarak gördük. Bu engelli koşunun bundan sonra da olacağını düşünüyoruz. Ve bu engelleri de birlikte, işe gönüllü olarak katkı sunan, haberleriyle, çevirileriyle, yazılarıyla katkı sunan herkesle aşacağını düşünüyoruz. "Bu onurlu görevi sürdürürken alternatif medya ilkelerimizden asla taviz vermedik" vurgusu yaptı. 

Daha sonra Sendika.org'la yolu kesişenler söz aldı. Sendika.org kurucularından Önder Özdemir kuruluş sürecini aktardı. Yazarlardan Ayşe Düzkan ise Sendika.org ile yürüdüğü yol üzerine konuştu. Hatice Erdoğdu Akdoğan da Sendika.org'un ilk kurulan, internet haberciliği yapan site olduğunu söyledi ve teşekkür etti.