10 Mayıs 2024 Cuma

İmam Yıldırım kedi beslediği için sürgün edildi

Çukurova'da yirmi yıldır imamlık yaptığı caminin bahçesinde kedileri beslediği için Remzi Yıldırım sürgün edildi. KİHAYKO ve  HAYKONFED, sürgüne neden olan Semure Kulakçı'nın ve müezzin Mustafa Kalay'ın hayvan düşmanlığını aleni yaptığını ve hayvanseverlere yönelik tavrını aktardı. Açıklamada, cami bahçesindeki kedi ve köpeklerin yaşamından endişe duyulduğu belirtildi. 

Adana'nın Çukurova ilçesi Zeynel Abidin Üçgül caminin imamı Remzi Yıldırım, cami bahçesinde bulunan kedileri beslediği için sürgün edildi. Semure Kulakçı isimli kadın öğretici ve aynı camide görev yapan müezzin Mustafa Kalay'ın şikayeti sonucu Yıldırım'a uyarı cezası verildi, B Sınıfı camiden C sınıf çok uzak bir camiye sürgün edildi. 

KİHAYKO Başkanı Metin Yıldırım ve  HAYKONFED Başkanı Nesrin Çıtırık, ortak bir açıklamayla duruma tepki gösterdi. Açıklamada, "Adana İl Müftüsü Mehmet Taşçı ve Çukurova İlçe Müftüsü Kadir Demirlenk'i de arkalarına alarak bu masum sokak kedilerine sahip çıkan Remzi Yıldırım isimli cami hocasını sürekli tehdit edip sürgüne göndereceklerini belirten, bu da yetmez gibi Barınak müdürünü çağırıp, 'hijyen kurallarına uygun değil raporu veremez misiniz' talebinde bulunan ve Barınak müdürünün; 'öyle bir durum yok, bundan dolayı böyle bir rapor veremeyiz' demesi sonrası; Semure Kulakçı isimli bayan öğretici ve aynı camide görev yapan Müezzin Mustafa Kalay'ın 'bizler kediden köpekten şikâyetçiyiz' dediği ve alenen hayvan düşmanlığı yaptıkları aşikardır. Çukurova Müftüsü Kadir Demirlenk, Memur Ahmet Tokdemir, Hayvan hakları derneğinin paylaşımı ile ilgili bilgilendirme yaptığından dolayı, emri altındaki Murakıp Mahmut Sami Hakkı Dağaşan'a talimat vererek soruşturma açtırıp, 15 gün içerisinde soruşturmayı tamamlayıp, 4 disiplin cezası verilmiş. Ardından, Adana Valiliği bu cezaları iptal etmiş, ve sonrasında İl müftüsü Mehmet Taşcı'nın Teklifi ile, İl Dışı Mersin Anamur'a sürgüne göndererek Ahmet Tokdemir'in psikolojisinin bozulmasına neden olmuşlardır. Bize ulaşan bilgilere göre kendisi Adana Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesinde tedavi görmekte ve ağır travma geçirmektedir" denildi. 

Çıtırık, Semure Kulakçı ve Mustafa Kalay'ın cami bahçesinde bulunan hayvanlara zarar vereceğinden endişe duyduklarını dile getirdi.