28 Nisan 2024 Pazar

İHD Batman Şubesi, İzzet Seven'in akıbetini sordu

İHD Batman Şubesi, 625. hafta eyleminde 1998 yılının Nisan ayında kaybolan İzzet Seven'in hikayesini paylaşarak, gerçeklerin açığa çıkarılmasını istedi.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Batman Şubesi ve kayıp yakınları, 625. hafta eylemini Gülistan Caddesi İnsan Hakları Anıtı önünde gerçekleştirdi. "Kayıplar bulunsun, failler yargılansın" pankartı açılan eylemde, gözaltında kaybedilenlerin fotoğrafları taşındı.

Basın metnini Sinan İslam Gegin okudu. 1998 yılı Nisan ayında Batman'da kaybedilen İzzet Seven'in hikayesini paylaşan Gegin, İzzettin Seven'in TÜPRAŞ Bölge Müdürlüğünde işçi olarak çalıştığını söyledi.

1998 Nisan ayında bir gün Seven'in işe gitmek üzere evden çıktığını ve sabaha kadar eve gelmediğini söyleyen Gegin, bunun üzerine Seven ailesinin işyerindeki arkadaşlarıyla iletişime geçtiğini ve Seven'in işe de gitmediğini öğrendiğini kaydetti.

Seven'in eşi Emine Seven'in yetkililere başvurduğunu ancak polislerin Seven'in gözaltında olmadığını, "Hizbullah örgütü tarafından kaçırılmış olabilir" dediğini belirten Gegin, bir daha Seven'den haber alınamadığını kaydetti.

Gegin, şöyle devam etti: "İnsanlığa karşı işlenmiş suçlarda zamanaşımı uygulanamaz. Hangi tarihte kaybedilmiş olursa olsun, sorumlular hakkında etkili hukuk yollarının işletilmesini istiyoruz. Kayıplarımızın akıbetini sorgularken, onlara dair bir iz bulunmadan, hakikatler ortaya çıkarılmadan ve adalet sağlanmadan bu mücadeleden asla geri adım atmayacağımızı bir kez daha ifade ediyoruz. Hakikatten ve haklılığımızdan aldığımız meşruiyetle susmayacağımızı bir kez daha ifade ediyoruz."

Basın açıklaması, bir süre oturma eylemiyle son buldu.