12 Mayıs 2024 Pazar

Erwin Motor oyunu Köln'de sahnelendi

Tiyatro İmge, kapitalist sömürü ve yabancılaşmayı konu alan Erwin Motor adlı oyunuyla Avrupa turuna çıktı. Köln'de sahnelenen oyun büyük ilgiyle izlendi. Etkinlikte konuşma yapan AGİF yöneticisi, "1 Mayıs, kapitalizmin sömürüsüne karşı taleplerimizi haykırmak için önemli bir gün. Aynı zamanda tutsakların sesine ses, mücadelelerine güç katmak için de önemli. Herkesi 1 Mayıs'ta alanlara çağırıyoruz" dedi.

Bilim Eğitim Estetik Kültür Sanat Araştırmaları Vakfı (BEKSAV) bünyesinde çalışmalarını sürdüren Tiyatro İmge, kapitalist sömürü ve yabancılaşmayı konu alan Erwin Motor adlı oyunuyla Avrupa turnesine çıktı.

İlk gösterimini Almanya'nın Köln kentinde yapılan Erwin Motor oyunu, beğeniyle izlendi.

Almanya Göçmen İşçiler Federasyonu (AGİF) ve Tutsakların Sesi Platformu tarafından gerçekleştirilen etkinlikte gösterimi yapılan oyun sahnelenmeden önce AGİF adına konuşma yapıldı. BEKSAV bünyesinde çalışma yapan Tiyatro İmge emekçilerine teşekkür eden AGİF yöneticisi, kapitalizmin vahşi sömürüsünü anlatan Erwin Motor oyununun, 1 Mayıs öncesinde sahnelenmesinin anlamlı olduğunu vurguladı, oyunla işçi sınıfının, özellikle de kadın işçilerin nasıl sömürüldüğünün, kapitalizmin sömürü çarklarının nasıl işlediğinin gözler önüne serildiğini söyledi.

Tiyatro İmge'nin Avrupa turnesini TSP ile birlikte organize ettiklerini kaydeden AGİF yöneticisi, politik tutsaklara yönelik saldırılara dikkat çekti. "Her gün yeni bir saldırı ve işkence haberi ile uyanıyoruz. Tutsaklar işkence ve baskılara rağmen direnişi sürdürüyor ve büyütüyorlar. Tüm baskılara rağmen yükselttikleri seslerini duvarların bu yanına, bize ulaştırıyorlar. Bizim de üzerimize düşen bize ulaştırdıkları bu sesi daha da büyütmek. Sesimizi seslerine katmaktır. Onları zindanlarda yalnız bırakmamaktır" dedi.

1 Mayıs'a günler katıldığını hatırlatan AGİF yöneticisi, "1 Mayıs, kapitalizmin sömürüsüne karşı taleplerimizi haykırmak için önemli bir gün. Aynı zamanda tutsakların sesine ses, mücadelelerine güç katmak için de önemli. Herkesi 1 Mayıs'ta alanlara çağırıyoruz" dedi.

Etkinlikte, Ceylan Yayınları'ndan kitapları çıkan Salman Suna ve Cemal Kılıç ile Tutsakları Sesi Platformu stant açtı.