27 Nisan 2024 Cumartesi

Hasan Ocak mezarı başında anıldı: Mutlaka devrimi yapacağız

Sosyalistler Gazi ayaklanmasının önderlerinden Hasan Ocak'ı mezarı başında andı. Ocak huzurunda bir kez daha devrim sözünü yineleyen sosyalistler, "Her yerde ama her yerde, her cephede bu dava yankı bulacak. Bu kavga yankı bulacak ve başarıncaya kadar da Hasan yoldaşımızı anmaya, mücadelesini sahiplenmeye, şehitlerimizi sahiplenmeye, tutsaklarımızı sahiplenmeye devam edeceğiz" dedi. 

Gazi Komutanı olarak bilinen devrim şehidi Hasan Ocak, sosyalistler tarafından mezarı başında anıldı. 12 Mart ayaklanmasının 29. yılında gerçekleşen yürüyüş sonrası Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) üyeleri, ayaklanmanın önderlerinden Hasan Ocak'ı mezarı başında andı. Sosyalistler bir kez daha yürüttükleri mücadeleyi devrimle taçlandıracaklarının ve bir adım dahi geri atmayacaklarının sözünü yineledi. 

ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü ve Hasan Ocak'ın ağabeyi Ali Ocak'ın da katıldığı anma, Hasan Ocak ve 12 Mart ayaklanmasında ölümsüzleşenler şahsında devrim ve sosyalizm mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına saygı duruşuyla başladı. Bu sırada hep bir ağızdan Adnan Yücel'in "Biz kazanacağız" şiiri okundu. 

Anmada sık sık, "Hasan Ocak yaşıyor komutana bin selam", "Devrim şehitleri ölümsüzdür" sloganları atıldı. 

OCAK: İNAT VE ISRARLA MÜCADELEYİ SÜRDÜRECEĞİZ
İlk olarak Hasan Ocak'ın ağabeyi Ali Ocak söz aldı. Bu coğrafyada işlenen insanlık suçlarının cezasız kaldığı davalardan birinin Gazi katliamı ve Hasan Ocak davası olduğunu hatırlatan Ocak, "Tüm suçlamalar bir tarafa 2008 yılında Ergenekon/Balyoz davasında bir sanık itirafta bulundu. Gazi katliamı ve Hasan Ocak davasında da çeteler ve Veli Küçük'ün sorumlu olduğuna dair beyanlarda bulundu. Bunu esas alarak davaya müdahil olmak istedik. Öyle bir keyfilikle karşı karşıya kaldık ki biz de şaşırdık. Mahkeme, 'her ne kadar mahkememizde bu tür iddialar varsa da mahkememiz bu tür yargılamaları yapamaz' cevabı verdi. Bu iddialar bu mahkemede geçiyor bu mahkeme yargılamazsa kim yapar yargılamayı diye girişimlerimize rağmen sonuç alamadık. Ekstradan Veli Küçük ve diğer sorumlular hakkında dava açtık. 14 yıl geçti hala Beykoz Savcılığında duruyor, kapağı açılmış değil. İktidarlar değişse de devlet bağlantılı suçlular korunuyor, o suçlara ortak olunuyor. İnat ve ısrarla hakikat ve adalet için bu mücadeleyi sürdüreceğiz" dedi. 

TÜMÜKLÜ: MUTLAKA DEVRİMİ YAPACAĞIZ
ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü de faşist rejime karşı adalet mücadelesini bayraklaştıranlar olarak, bir kez daha Hasan Ocak huzurunda Türkiye ve Kürdistan'da adalet gelene dek mücadeleye devam edeceklerini kaydetti. "Bu ülkede adalet mücadelesi vermek demek faşizme karşı mücadele vermek demektir, bu ülkede adalet mücadelesi demek sömürgeciliğe karşı mücadele vermek demektir; inkara, imhaya, asimilasyona karşı mücadele etmek demektir" vurgusu yapan Tümüklü, o nedenle bu ülkedeki ezilen halkların, inançların, kadınların, gençlerin birleşik mücadelesiyle faşizmi yeneceklerini kaydetti. 

Tümüklü, şöyle devam etti: "Hasan yoldaş şahsında mücadelesini bayrak haline getirip sokak sokak, okul okul, fabrika fabrika büyütmeye devam edeceğiz. Onların huzurunda bir kez daha söz veriyoruz; bu mücadeyi, kavgayı, davayı büyüteğiz. Her yerde ama her yerde, her cephede bu dava yankı bulacak. Bu kavga yankı bulacak ve başarıncaya kadar da Hasan yoldaşımızı anmaya, mücadelesini sahiplenmeye, şehitlerimizi sahiplenmeye, tutsaklarımızı sahiplenmeye devam edeceğiz. Mücadele hepimizin bir görevi bu görevi layıkıyla yerine getirmek için bir kez daha önlerinde saygıyla eğilyioruz. Ve söz veriyoruz mutlaka devrimi yapacağız ve sosyalizmi getireceğiz."