27 Nisan 2024 Cumartesi

CKŞ dostluk maçı düzenledi

Devrimci Komünist Gençler (CKŞ) 12 Mart Qamişlo şehitleri anısına Hesekê'de maç yaptı. Karşılaşma öncesi CKŞ adına yapılan açıklamada, Esad rejiminin Qamişlo katliamı ile Arap ve Kürt halklarını düşmanlaştırmak istediği belirtildi. Rejimin başarılı olamadığı belirtilen açıklamada 12 Mart Qamişlo katliamı sonrası açığa çıkan ayaklanma ateşinin halkların eşit ve özgürlüğü üzerine inşa edilen Rojava devrimine dönüştüğü kaydedildi.

Devrimci Komünist Gençler 12 Mart Qamişlo katliamı ve ayaklanmasının yıldönümü nedeniyle Hesekê'de dostluk maçı yaptı. Karşılaşma öncesi CKŞ basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamayı CKŞ üyesi, Gîvera Serhed okudu.

12 Mart Qamişlo katliamında ölümsüzleşenleri anarak sözlerine başlayan Gîvera Serhed, 20 yıl önce Qamişlo kentinde Kürt ve Arap futbol grupları arasında oynanan maç sırasında açığa çıkan saldırılarda 12 Kürdün öldürüldüğünü hatırlattı.

Bass rejiminin ırkçı Araplar eliyle 12 Mart günü Kürtlere dönük gerçekleştirdiği bu saldırıyla "ırkçılığı güçlendirerek Kürt ve Arap halkının arasında karışıklık çıkarmak" olduğunu söyledi. Gîvera, "Bundan dolayı Kürt gençleri stadyuma girmeden önce içeriye bir şey sokmamaları için onları aradılar. Ancak burada Arap gençleri silahlandırıp içeriye aldılar. Maç başladığında karışıklık çıkarttılar" diye belirtti.

Bass rejiminin bu katliamla Kürt halkında korku yaratmayı amaçladığını belirten Gîvera, "Fakat bu hayalleri gerçekleşmedi.12 şehit ile direniş ateşi yükseldi" dedi.

Ayaklanma sürecinde 33 kişinin katledildiğini hatırlatan Gîvera, ayaklanma ateşinin Rojava devrimiyle birleştiğini söyledi. Gîvera, "Bu direnişimizin kaynakları bütün Rojava'ya ve dünyaya ışık oldu" şeklinde konuştu. Gîvera Serhed, açıklama sonunda şu ifadeleri kullandı. "Kimse irademizi kıramaz. Şehitlerin bayrağını onurla bu kutsal topraklarda dalgalandıracağız."

Açıklama "Yaşasın Rojava devrimi", "Kahrolsun faşizm ve egemenlik", "Irkçılığa hayır" sloganlarıyla bitirildi ve ardından dostluk maçı oynandı.