27 Nisan 2024 Cumartesi

Bitlis'te CHP'nin adayı AKP lehine çekildi

Bitlis'te CHP'nin belediye başkan adayı Selim Soyugüzel, miting saatinin değiştirilmesini gerekçe göstererek partisinden istifa edip adaylıktan çekildi ve AKP'ye katıldı.

Bitlis'te Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Belediye Başkan adayı Selim Soyugüzel, 28 Mart'ta yapılması gereken miting saatinin değiştirilmesi üzerine partisinden istifa ederek Adalet ve Kalkınma Partisi'ne (AKP) katıldı.

Miting saatinin DEM Parti'ye "satıldığını" iddia eden Soyugüzel, adaylıktan çekildiğini açıkladı. Yaklaşık 300 kişiden oluşan akrabalarıyla AKP'ye geçen Soyugüzel, "Akrabamız olan AKP Belediye Başkan Adayı Nesrullah Tanğlay başkanımızı destekleyeceğiz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın emrinde olacağız. Bitlis AK Parti teşkilatı ile beraber omuz omuza verip, pazar günü yapılacak olan seçimi hep beraber kazanacağız" dedi.

'TÜM HESAPLARINI PARA ÜZERİNE KURGULAMIŞ'
Cumhuriyet Halk Partisi Bitlis İl Başkanı Metin Güzelkaya ise iddiaları reddederek, "Yasaya ve kanunlara aykırı bir durum söz konusu olmamakla beraber Selim Soyugüzel bir amaç uğruna partimize gelip aday olmuştur. O amacına da ulaşmıştır" dedi.

Selim Soyugüzel'in her fırsatta kendisine ne zaman ödeme yapılacağını sorduğunu belirten Güzelkaya, "Tüm hesaplarını para üzerine kurgulamış ve talan için partimize gelip aday olmuştur. Normalde kendisi Demokrat Parti Bitlis İl Başkanıydı ve kendi partisinde rahatlıkla aday olabilirdi" dedi.

'AKP'YE FAYDA SAĞLAMAYACAK'
Artı Gerçek'e konuşan DEM Parti Bitlis Belediye Eşbaşkan adayı Nezir Karabaş ise, CHP'li Soyugüzel'in partisinden istifa ederek AKP'ye geçmesinin kentteki siyasi yarışa ve partisine bir etki etmeyeceğini belirtti. Soyugüzel'in siyasetle ve CHP ile alakasının olmadığını söyleyen Karabaş, geçişin AKP'ye de fayda sağlamayacağını dile getirdi.

Karabaş, CHP'nin o saatlerde miting yapmayacağını söylemesi üzerine iftara denk gelen kendi miting saatlerini CHP'yle değiştirdiklerini belirterek, "Buna adayın itiraz hakkı yok yasal olarak. Ama AKP'nin kışkırtmasıyla gitti başvurdu, kendi il örgütünün kararını ret ettiğini söyledi. CHP İl Örgütü, bunun üzerine İlçe Seçim Kurulu'na gitti ve bu değişikliğin parti başvurusu doğrultusunda yapıldığını söyledi. İlçe Seçim Kurulu da bu durumu yasalara dayanarak kabul etti" ifadelerini kullandı.

'BİZ BU SEÇİMİ ALIYORUZ'
Hem Bitlis'te hem de ilçelerinde seçimleri kazanacaklarını söyleyen Karabaş, "Biz bu seçimi alıyoruz. Dün yaptığımız miting de bunu gösterdi. AKP'nin geçtiğimiz hafta taşımalara rağmen yaptığı mitingden daha büyük bir katılım ve coşku vardı. Halk bu sefer kararını vermiş. Bitlis'te de Tatvan, Hizan, Ahlat gibi ilçelerde de kazanıyoruz" dedi.