27 Nisan 2024 Cumartesi

Batman ve Elazığ Newroz programları açıklandı

Newroz tertip komiteleri kentlerde yapılacak etkinlik programlarını açıklıyor. Batman'da Newroz 20 Mart'ta, Elazığ'da ise 15 Mart'ta kutlanacak. 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Batman İl Eşbaşkanı Mustafa Mesut Tekik, Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan'ın katılımıyla Genel-İş Batman Şubesinde basın toplantısı düzenlendi.

20 Mart'ta Pazaryeri Mahallesi'nde bulunan Newroz alanında kutlama yapılacağı duyurulurken, TJA aktivisti Bermal Can, “25 yıllık İmralı işkence sistemi altında kendisiyle yapılan her görüşmede onurlu bir barışın yolunu gösteren ve bunun için her türlü sorumluluğu almaya hazır olduğunu belirten Sayın Abdullah Öcalan, mutlak iletişimsizlikle ağır tecrit altında tutulmakta, dünyayla bağı koparılmak istenmektedir. Tam da bu nedenle inançla, kararlılıkla, irade ve ısrarla Newroz meydanları, tecridin paramparça edileceği, onurlu bir barışın savunucusu ve direnişçisi olan Sayın Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğünün sağlanacağı meydanlar olacaktır” dedi. 

ELAZIĞ
Newroz Bayramı'nın 15 Mart'ta startının verileceği Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde kutlamalara dair açıklama yapıldı. Karakoçan Newroz Tertip Komitesi'nin, “Rabe dema azadî û serkeftinê ye” şiarıyla yapılacak kutlamalara dair Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İlçe Örgütündeki toplantısında Diyarbakır'da 21 Mart'ta yapılacak olan kutlamaya katılınacağı kaydedildi.

Kentteki Newroz kutlamaları saat 13.00'te Süleyman Karahan Terminal Meydanında yapılacak.