2 Mayıs 2024 Perşembe

Avrupa kentlerinde asılan pankartlarla 1 Mayıs selamlandı

Almanya ve İskoçya'da sosyalistler kent merkezlerine astıkları pankartlarla işçi sınıfının 1 Mayıs'ını kutladı.

Almanya'nın Mannheim ve Hamburg kentleri ile İskoçya'nın başkenti Edinburgh ve Dundee kentlerinde asılan pankartlarla işçi sınıfının 1 Mayıs'ı kutlandı.

MANNHEİM
Almanya'nın Mannheim kentinde "Yaşasın 1 Mayıs", "Bijî yek Gulan", "Es lebe 1 Mai" MLKP-KKÖ-KGÖ imzalı pankart asıldı. Devrimciler, MLKP Avrupa Örgütü'nün 1 Mayıs bildirisi kent merkezinde dağıttı.

HAMBURG
Almanya'nın Hamburg kentinde AGİF ve Young Struggle üyeleri çıkardıkları duvar gazetesi ile 1 Mayıs'ın önemini vurguladılar, 1 Mayıs'ın neden sokaklarda meydanlarda kutlaması gerektiğini belirttiler. Asılan duvar gazetesinde birlik ve dayanışma mesajları verilirken, Kolombiya'dan Rojava'ya direnenler selamlandı. AGİF ve Young Struggle üyeleri ayrıca sticker ve yazılamalar yaptılar.

EDINBURG VE DUNDEE
İskoçya'nın başkenti Edinburgh ve Dundee kentlerinde 1 Mayıs yazılamaları yapan sosyalistler, "Covid-19=kapitalizm", "Yaşasın sosyalizm", "Kapitalizm pandemidir", "Sosyalizm için kavga et" ve "Yaşasın 1 Mayıs" şiarlarının yer aldığı pankartlar astı, yazılamalar yaptı.