16 Mayıs 2024 Perşembe

Komünist Yaşar Dündar ölümsüzlüğünün ikinci yılında anıldı

MLKP üyesi Yaşar Dündar, ölümsüzlüğünün 2. yılında Viyana'da anıldı. Devrim ve sosyalizm mücadelesine bağlı bir komünist olarak Dündar'ın ömrünün elli yılını mücadeleye adadığı kaydedilen anmada, "Zorunlu göçünden sonra da devrimci cevherini asla kaybetmedi, son nefesine kadar partiliydi" denildi. 

Avusturya'nın başkenti Viyana'da ölümsüzleşen Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) üyesi Yaşar Dündar, yaşamını yitirişinin ikinci yılında anıldı. 28 Nisan 2022 yılında hastalığı sonucu gözlerini yaşama yuman komünist Dündar için düzenlenen anma etkinliğine ailesi, yoldaşları ve sevenleri katıldı. Saygı duruşunun ardından açılış konuşmasında Dündar'ın Dersim'in asi nehirlerinin coşkusunu hep içinde taşıyan bir devrimci olduğu, en tehlikeli görevleri tereddütsüz üstlenen bir komünist olduğu belirtildi. İşkenceli sorgulardan başı dik çıkan Yaşar Dündar'ın Avrupa'ya zorunlu göçünden sonra da devrimci cevherini asla kaybetmediğini ve son nefesine kadar partili biri olduğu vurgulandı.

'BENİM HEM EŞİM HEM YOLDAŞIMDI'
Ailesi adına söz alan eşi, "Hem eş hem yoldaş olan biriydi. Devrime ve sosyalizme bağlıydı" diyerek anmaya katılanları selamladı.

'ÖRNEK BİR KOMÜNİSTTİ'
MLKP adına yapılan konuşmada, "Yaşar Dündar yoldaş son nefesine kadar devrimci mücadelesinden vazgeçmeyen örnek bir komünistti. 2 Eylül 1977'de 1 Mayıs mahallesi direnişinde Hasan Kızılkaya yoldaş ile omuz omuza direnen bir devrimciydi. Partisi ile kurduğu ilişkide eleştiri ve özeleştiri silahını sakınmadan kullanmayı bilirdi" denildi.

'GENÇLİK YAŞARLARIN İZİNDEN YÜRÜYOR'
Komünist Gençlik Örgütü (KGÖ) Viyana örgütü adına yapılan konuşmada devrim şehitlerinin gençliğe yol gösterdiği, bunlardan birinin de Yaşar Dündar olduğu belirtildi. Genç devrimcilerin ölümsüz komünistlerden öğrenecekleri çok şey olduğu ve onların mücadelesinin sürdürüleceği sözü verildi.

'O UZUN SOLUKLU KOMÜNİSTLERİMİZDENDİ'
Daha sonra Yaşar Dündar'ı tanıyanlar söz aldı. Konuşmalarda halka, işçi sınıfına ve yoldaşlarına bağlı bir komünist olduğu belirtilirken, ağır illegalite koşullarında mücadelenin ve örgütlü yaşamın gereklerini yerine getirmekten, zorlu görevleri üstlenmekten asla geri durmadığı, uzun soluklu bir komünist olduğu vurgulandı. Yapılan çağrılarda Avrupa'daki sıradanlaşmaya karşı Dündar gibi komünistlerden kolektif ve paylaşımcı yaşamı öğrenmenin önemi vurgulandı. Canını ortaya koyan, fiziki özgürlüğünü feda eden devrimcilerin mücadelesine omuz verme çağrısı yapıldı.

Ailesi adına verilen yemekten sonra anma etkinliği sona erdi.