1 Mayıs 2024 Çarşamba

AGİF: Bavyera'da Alman Nazilerin kundaklama saldırılarını kınıyoruz

Almanya Bavyera eyaletinin Waldkraiburg bölgesinde Naziler göçmenlere ait işyerlerine saldırmasını ve kundaklamasına ilişkin yazılı açıklama yayınlayan AGİF, saldırıları kınadı.

Almanya Göçmen İşçiler Federasyonu (AGİF), Almanya Bavyera eyaletinin Waldkraiburg bölgesinde Naziler göçmenlere ait işyerlerine saldırmasını ve kundaklamasını yazılı açıklamayla kınadı.

"Waldkraiburg bölgesinde yaşananlar Almanya'da son yıllarda yaşanan ırkçı saldırı dalgasının yeni halkasını oluşturuyor" denilen açıklamada, ırkçılığa ve faşizme karşı ortak mücadelenin örgütlenme ihtiyacı vurgulandı.

Almanya'nın Waldkraiburg bölgesinde 16 Nisan akşamı göçmenlere ait bir berber salonu, 18 Nisan akşamı bir lokantanın camları Naziler tarafında tahrip edildikten sonra 28 Nisan akşamı Türk göçmenlere ait bir manav kundaklanarak kullanılmaz hale getirildi. Şans eseri can kaybı yaşanmayan son saldırıda çıkan yangın çevre binaları da tahrip etti ve birçok kişi dumandan etkilenerek hastaneye kaldırıldı.

İlk saldırıları yeterince ciddiye Alman polis, yerlilerin de zarar gördüğü kundaklama saldırısından sonra 25 kişilik özel ekip oluşturduğunu iddia etti. Saldırıya uğrayanların hepsinin Türkiye uyruklu olması ve ırkçı saldırıların koordineli yapılması Münih Federal Savcılığın devreye girmesine sebep oldu.

Irkçı saldırıların aydınlatılmasında devletin olayların üstünü örtmeyle meşgul olduğunu, ancak kararlı antifaşistlerin mücadelesini sonucu gerçeklerin daima gün yüzüne çıktığını vurgulayan AGİF, yaşanan yeni ırkçı saldırılarda da gerçeklerin ancak kararlı antifaşist mücadele ve sokak ayağının örülmesiyle mümkün olacağını belirtti.

ARKAN CİNAYETİNİN ÜSTÜ ÖRTÜLMEYE ÇALIŞILIYOR
AGİF, açıklamasının devamında 7 Nisan günü Almanya'nın Celle kentinde katledilen 15 yaşındaki Ezidî genç Arkan Hussein Khalaf cinayetenin de takipçisi olunacağını ifade etti. AGİF, "Arkan Hussein Khalaf'ı sokak ortasında bıçaklayarak katleden kişinin Nazi olmasına rağmen 'olayda herhangi bir ırkçı ve siyasi motif' bulamayan Alman polisin yalan ifadeleri, katilin sosyal medya hesaplarının kamuoyuna çıkmasından sonra teşhir oldu. Katilin suçunu hafifletmek için 'aklı dengesi yerinde' olmadığı belirtilen polis, ırkçı faşist cinayeti işleyen katilin suçunu hafifletmeye çalışıyor" diye kaydetti.