17 Mayıs 2024 Cuma

Yaşamak İstiyoruz İnisiyatifi: Şişli'deki tecavüzün sorumlusu iktidardır

Yaşamak İstiyoruz İnisiyatifi, Şişli Abideyi Hürriyet Parkı'nda evsiz bir kadının uyuşturucu verilerek tecavüze uğramasını protesto etti. İnisiyatif, tecavüze alışmayacaklarını ve susmayacaklarını belirtti.
Yaşamak İstiyoruz İnisiyatifi, Şişli'de bir kadının tecavüze uğramasına ilişkin eylem yaptı. Şişli Abideyi Hürriyet Parkı'nda yapılan basın açıklamasını İnisiyatif adına Cansu Akkaş, okudu.
 
Akkaş, "Pazar günü İstanbul'un göbeğinde Şişli Abideyi Hürriyet parkında bir kadın cinsel saldırıya uğradı. Evsiz olduğu belirtilen kadına, bir erkek tarafından uyusturucu verilerek tecavüz edildi. Taciz ve tecavüzün bu toplumda rahatça işlenebilen bir suç olduğunu bir kez daha gösterdik" dedi.
 
Yaşamak İstiyoruz İnsiyatifi olarak tecavüze maruz kalan kadını ziyaret etmek için Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gittiklerini belirten Akkaş, "Hastanenin aciline dün cinsel saldırı ve darp vakası ile girişi yapıldığını ancak aynı gün taburcu edildiğini ögrendik. Ne yazık ki daha sonra kadın arkadaşımıza ne olduğuna ilişkin bilgi alamadık" diye konuştu.
 
Akkaş, "Kadınların istismara, şiddete,cinayetlere karşı eylemlerini yasaklayan devlet kadınların özgürce dışarıda olmasını engelliyor. Hergün en az 1 kadın erkekler tarafından katlediliyor, onlarca kadın fiziksel ve cinsel saldırıya uğruyor. Bunun karşında ise devlet gerçek adalet yerine erkek adaleti uygulamaya tahrik vb. indirimlerle erkekleri korumaya devam ediyor" diye ifade etti.
 
"36 aydır her ayın 11 de Kadıköy Khalkedon Meydanında yaptığımız 'Yaşamak İstiyoruz' eylemi Valilik tarafından yasaklanmıştı. Güvenlik gerekçesi ile eylemimizin yasaklanmasına karşın kadına yönelik her türlü saldırıda sokakta ve kadınların yanıbaşında olmaya devam edeceğiz" diyen Akkaş, tacize ve tecavüze alışmayacaklarını ve susmayacaklarını söyledi.