16 Mayıs 2024 Perşembe

Yargı canını koruyan bir kadına daha ceza verdi

Kendisini ve kızını tehdit eden eski damadını özsavunmasını kullanarak öldüren Gurbet Çetinkaya'nın karar duruşmasında mahkeme heyeti Çetinkaya'ya 13 yıl 4 ay ceza verdi. Çetinkaya mahkemede, "Bilerek kimseyi öldürmedim suçsuzum, canımı korumak istedim" dedi.
Kendisini ve kızını sistematik olarak tehdit eden son olarak kendisine cinsel saldırıya maruz bırakmak istediği sırada özsavunmasını kullanarak eski damadını öldüren Gurbet Çetinkaya'nın Kartal Anadolu Adliyesi 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde karar duruşması görüldü.
 
Bakırköy Kadın Hapishanesi'nden getirilen Çetinkaya duruşmada hazır bulundu. Çetinkaya, Türkçe'yi çok iyi bilmediği için Kürtçe tercüman talep etti, mahkeme heyeti Çetinkaya'nın talebi reddetti.
 
'CANIMI KORUMAKTAN BAŞKA ÇAREM YOKTU'
 
Çetinkaya'nın savunması şu şekilde: "Her talebim reddediliyor. Ben isteyerek öldürmedim, başımıza açtığı belayı def etmek için elimden geleni yaptım. Memleketime kaçtım onlardan, gece yarısı eski damadım evime 2 kişiyle baskına geldi. Kızıma tecavüz ettiğini bana da edeceğini söyledi. Ben de bunun üzerine elime silahı korkutma amaçlı aldım. Amacım öldürmek olsaydı, ilk başta korkutmak için yere sıkmazdım. Yere sıktığım halde üzerime geldi, canımı korumaktan başka çarem yoktu. Yere sıktıktan sonra üzerime gelmeye devam edince nereye sıktım hatırlamıyorum, hedef gözetmedim. Bilerek kimseyi öldürmedim suçsuzum, adalet istiyorum, beraatimi istiyorum."
 
TANIKLARIN ÇOĞU KORKUDAN KONUŞAMIYOR
 
Avukat Diren Cevahir Şen, olayı gören birçok insan olduğu halde korkudan söyleyemediklerini belirtti, sadece tanıklar Zinet Duramaz, Selma Duramaz ve Mustafa Turhan dinlenmesi için geldiğini aktardı.
 
Tanık Zinet Duramaz, olay günü kendisini 17.00'da ziyarete geldiğini söyledi, bu arada maktülden sürekli mesaj geldiğini kaydetti. Zinet Duramaz şunları da söyledi: "Kendisine ne kadar hayranım var dedim, çantasını ileri attı. Evin içinde sürekli yer değiştiriyordu, huzursuzdu. Akşam Gurbet ile beraber ağabeyimlere gittik. Saat 23.00'a kadar oturduk orada, sonra beraber kalktık, ben evime gittim. Bir süre sonra telefon geldi Gurbet'in birini öldürdüğünü söylediler. İnanamadım, az önce birlikteydik."
 
Tanık Selma Duramaz, olay günü görümcesi Zinet Duramaz ile Çetinkaya'nın onlara geldiğini teyit etti, "Gurbet çok tedirgindi, bu arada kendisine sürekli mesaj geliyordu. Hatta torunumu evine gönderdi, anahtarını kapı üzerinde unutup unutmadığına bakması için" dedi.
 
Tanık Mustafa Turhan, 25 yıldır Çetinkaya ile aynı mahallede oturduğunu ifade etti. Turhan, olayın olduğu yere iki sokak uzakta olduğunu aktararak, şunları belirtti: "Saat 23.00 civarı dükkanımdaydım, kırmızı Hacback model bir araba iki ya da üç tur dükkanımın önünden geçtiler. Müzik yüksek sesli olduğu için dikkatimi çekti, arabanın içinde üç kişi gördüm. Daha sonra bu olayı duydum, benden görüntü istediler ama saklama süresi geçtiği için görüntü veremedim."
 
Mahkeme heyeti Çetinkaya'nın müebbet hapis cezasına çarptırılarak iyi hal ve tahrik indirimleri ile 13 yıl 4 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdi.