18 Mayıs 2024 Cumartesi

Küfürsüz Hava Sahası yayılıyor

ÖGK'nın "Küfürsüz hava sahası" çalışması birçok ilden gelen destek ile büyüyor. Genç kadınlar, bulundukları alanları "Küfürsüz hava sahası" ilan ederek cinsiyetçi dile karşı kırmızı düdük çalıyor.
Özgür Genç Kadın'ın (ÖGK) geçtiğimiz günlerde İstanbul'da metrobüste "Kadınları aşağılayan, cinsiyetçi küfürlerinizi duymak istemiyoruz!" diyerek başlattığı "Küfürsüz Hava Sahası" çalışması ülkenin farklı farklı şehirlerinde büyümeye devam ediyor.
 
İstanbul'da başlayan ve tüm kentlerde devam eden Küfürsüz Hava Sahası çalışmasına farklı illerden birçok kadın destek oluyor.
 
Sosyal medya üzerinden bir video ile başlayan Küfürsüz Hava Sahası çalışması, Van'da hastanelerin enjeksiyon odalarından İzmir'de kütüphanelere kadar yaygınlaşmış durumda. Kadınların ortak bir sorununu gündemleştiren ve cinsiyetçi dile karşı mücadeleyi büyüten ÖGK, yakıcı bir sorun haline gelmiş cinsiyetçi dile karşı kadın isyanı ile ses veriyor.
 
Kentlerin farklı noktalarında Küfürsüz Hava Sahası oluşturarak "Kadın bedenini aşağılayan" hiçbir söylemi kabul etmiyor ve kırmızı düdükleri ile kadınları bu mücadeleye davet ediyor. Üniversitelerde, liselerde, sokaklarda Küfürsüz Hava Sahası yazılarının altına birer kırmızı düdük bırakarak kadınları cinsiyetçi dile karşı mücadelede bir özne olmasını sağlıyor.
 
Pamukkale Turizm'de bir erkek çalışan, Büyük Türkiye Buluşması için İzmir'den gelen bir genç kadını sözlü taciz etmiş daha sonrada tehdit etmişti. Yine bu duruma sessiz kalmayarak kırmızı düdükleri ile tacizciyi ve tacizciyi koruyan erkekleri teşir etmişlerdi. Kadınların en yakıcı sorunlarına karşılık ses olma misyonunu benimseyen ÖGK, farklı araçlar ile kadın mücadelesini örüyor.
 
ÖGK, özgün tarzı ile sokakta, okullarda ve sosyal medyada birçok insanın dikkatini çekiyor.