3 Mayıs 2024 Cuma

Konya'da özsavunma uygulayan kadın tutuklandı

Konya'da kendisini taciz eden erkeği özsavunmasını kullanarak öldüren Fadimana Kayacı tutuklandı.
Konya'da uyuduğu sırada odasına gelip, kendisini taciz eden amcası Ali Kalburcu'yu özsavunma hakkını kullanarak öldüren Fadimana Kayacı tutuklandı.
 
Kayacı, Kalburcu'yu başına odunla vurup öldürdükten sonra cesedini tavana asıp intihar ettiği görüntüsü verdi. Cesedi birlikte astıkları iddiasıyla gözaltına alınan annesi Esengül Kayacı  ve kız kardeşi K.K. ise serbest bırakıldı.
 
Kayacı'nın ifadesinde, "Amcam, o gece eve sarhoş geldi. Evde taşkınlık çıkardı. Biz amcamı sakinleştirip odasına yatırdık. Biz de kendi odamıza geçip uyuduk. Bir süre sonra amcam bizim odaya girerek beni taciz etti. Ben onu itmeye çalıştım, ancak itemedim. Sonra amcam koluma dokunur gibi oldu. Ben de odadaki odunla kafasına vurdum. Bayıldığını zannedip yatağına yatırdık. Sonra hiç kımıldamayınca nabzını ve nefesini kontrol ettik. Öldüğünü anlayınca kablo ile tavana asarak intihar süsü verdik. Sonra da polisi aradık. Suç aleti odunu da yaktık" dediği belirtildi.
 
Emniyetteki işlemlerinin ardından anne ve kızları adliyeye sevk edildi. Esengül Kayacı da savcılıktaki ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Mahkemeye çıkarılan iki kardeşten Fadimana Kayacı tutuklanırken, kız kardeşi K.K. ise adli kontrolle serbest kaldı.