8 Mayıs 2024 Çarşamba

İşbirlikçi Ankara Rektörlüğü polis işkencesini kınadı

Devrimci öğrencilere faşist saldırılarda sessiz kalan, polisle işbirliği yapan ve işkenceli gözaltı yapması için okula davet eden, eylemlerin önüne geçmek için güvenliğe öğrencilere saldırma talimatı veren Ankara Üniversitesi Rektörlüğü, Avrupa'da kampüslerde yapılan eylemlerde polis saldırısı ve işkenceli gözaltıları kınadı. 

Siyonist İsrail'in Filistin halkına yönelik soykırım saldırılarına tepkiler sürüyor. Columbia Üniversitesi'nden Yale'e, New York Üniversitesi'nden Harvard'a akademisyenler ve öğrencilerin Filistin halkıyla dayanışma eylemlerine saldıran polisin öğrenci ve akademisyenlere uyguladığı işkence, ters kelepçeli gözaltı ve tehditler dünyanın gündemine oturdu. 

Dalga dalga yayılan eylemlerin Ankara Üniversitesi'nde yapılmasından korkan Rektörlük, göstermelik bir kınama açıklaması yaptı. Faşistlerin devrimci öğrencilere saldırılarına sessiz kalan, kampüste yapılan eylemleri bastırmak için polisle işbirliği yapan, güvenliğe öğrencilere saldırma talimatı veren Rektörlük, "Eylemlerde öğrenciler gözaltına alınıyor, üniversiteler protestoları durdurmak için uzaktan eğitime geçiyor. Üniversite öğrencilerinin gösterdiği barışçıl tepkiye karşı gösterilen orantısız tepkiyi temel insan hakları ve akademik özgürlüğe vurulmuş bir darbe olarak kabul ediyor, derin bir üzüntü duyuyor ve şiddetle kınıyoruz" dedi.