19 Mayıs 2024 Pazar

'Filistin'i de Kaypakkaya'yı da savunmak suç değildir'

Partizan ve YDG üyeleri, gözaltına alınan ve tutsak edilen devrimcilere yönelik işkenceye tepki gösterdi. Taksim iradesinin meşruluğunu savunan Partizan ve YDG üyeleri, tutsak edilen 49 devrimciyle dayanışmaya çağırdı. 

Taksim iradesinden vazgeçmeyenlere yönelik gerçekleşen gözaltı ve tutuklama saldırısına ilişkin İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi'nde basın toplantısı düzenleyen Partizan ve Yeni Demokrat Gençlik (YDG) üyeleri, "1 Mayıs tutsakları serbest bırakılsın", "Taksim halkındır" ve "Filistin'i de Kaypakkaya'yı da savunmak suç değildir"  dedi. 

Basın metnini okuyan Nesimi Aktaş, 1 Mayıs sonrası 49 devrimcinin tutsak edildiğini hatırlattı.  Gözaltına alınan ve tutsak edilenlerin işkenceye maruz kaldığını söyleyen Aktaş, "Tutuklananlara, hapse götürülürken işkence edilmiş. Açık pencerelerden ve klimalardan verilen soğukla hastalanmaları istenmiştir. Arkadaşlarımızın uyarıları, talepleri küfür ve hakaretlerle bastırılmıştır. Burjuva ve feodal medya tarafından 'terörist' ilan edilmiş ve medya aracılığıyla 1 Mayıs bilincinin bulanıklaşması hedeflenmiştir. Medya yoluyla gözaltı sürelerinin uzatılmasının zemini hazırlanmıştır. Devrimci iradeyi kitlesel bir iradeye dönüştürmek için attığımız adımlar Saraçhane direnişinde somutlaşmıştır. Yoldaşlarımızın yanındayız. Tutuklanan 49 yoldaşımız serbest bırakılsın. Tüm halkımızı yoldaşlarımızın mücadelesine ve 1 Mayıs'ı sahiplenmeye çağırıyoruz" ifadelerini kullandı.