8 Mayıs 2024 Çarşamba

Erdoğan'ın 'ticari ilişkileri kestik' açıklaması sırasında siyonist İsrail'e gemi gönderildi

Erdoğan'ın siyonist İsrail'le "ticari ilişkileri kestik, kesiyoruz" açıklaması gazeteci Metin Cihan tarafından yalanlandı. Cihan, Erdoğan'ın açıklama yaptığı sırada Ayyıldız ve Türkon gemilerinin İstanbul'dan İsrail'e yol aldığını duyurdu. 

AKP-MHP iktidarının siyonist İsrail'le ilişkileri sürüyor. Yetkililer, ezber yapılan laflarla bir ağızdan "ticari ilişkileri kestik" açıklaması yapsa da ticari ilişkiler son sürat devam ediyor. 

X hesabından Erdoğan'ı yalanlayan gazeteci Metin Cihan, siyonist İsrail-Türkiye arası gemilerin yük taşımaya devam ettiğini şu sözlerle duyurdu: "Az önce Erdoğan'ın ‘İsrail ile ticareti kestik' açıklamasına denk geldim. Kesmemişiz. Tam olarak Erdoğan konuşma yaptığı esnada Türkiye-İsrail arasında gemiler yük taşımaya devam ediyor. Örneğin, Ayyıldız ve Türkon İstanbul adlı gemiler şu an seyir halinde."

DÜŞÜŞ YAŞANAN ÜRÜNLERDE GÖSTERMELİK KISITLAMA
Filistin İçin Bin Genç'in 6 Nisan Cumartesi günü İstiklal Caddesi'nde siyonist İsrail'le her türlü ilişkinin kesilmesi ve Filistin halkıyla dayanışma çağrısı yapmak için düzenleyeceği eyleme polis saldırmış, gençler işkenceyle gözaltına alınmıştı. İşkence görüntülerinin kamuoyuna yansıması üzerine oluşan tepkilerin ardından Ticaret Bakanlığı göstermelik bir adım atmış ve 9 Nisan'da siyonist İsrail'e 54 üründe ticaret kısıtlaması yaptıklarını duyurmuştu. Ancak kısıtlama kararı alındığı duyurulan ürünler zaten ciddi oranda düşüşte olan ihracat ürünleriydi.

BAYRAMDA 11 GEMİ İSRAİL'E GÖNDERİLDİ
Duyurunun ardından gazeteci gazeteci Metin Cihan, X hesabından yaptığı paylaşımda bakanlığın yalanlarını teşhir etmişti. Ticaret Bakanlığı'nın açıklamasından itibaren içlerinde çimento, yakıt/kimyasal yüklü tankerlerin de olduğu 11 geminin Türkiye limanlarından siyonist İsrail'e ulatığını belgeleyen Cihan, limanlarda bekleyen ve yüklemesi yapılan yedi geminin ise siyonist İsrail'e yol almaya hazırlandığını belirtmişti. Cihan, Eti Maden'in siyonist İsrail'e bor yolladığını da ortaya çıkardı. Bakanlığın borun kendilerinden bihaber gönderildiği yalanını ise yine belgelerle açıklayan Cihan, Eti Maden'in bor ihracatını devlet adına yürüttüğünü kaydetmişti. Cihan ayrıca, 7 Nisan  tarihinde Ramsan Tekstil'in acil ihtiyaç duyulan bazı malzemeleri uçakla İstanbul'dan Moldova'ya, oradan da Tel Aviv'e gönderdiğini açıklamıştı.