3 Mayıs 2024 Cuma

Ankaralı kadınlar: Flormar'ı boykot edelim

Ankaralı kadınlar, 222 gündür direnen Flormar işçisi kadınlara destek olmak için Kızılay'da bir Flormar Mağazası önünde basın açıklaması yaptı ve tüm kadınları Flormar'ı boykot etmeye çağırdı
Ankara Kadın Platformu, 222 gündür fabrika önünde direnen Flormar işçisi kadınların direnişine destek olmak için Kızılay'da Atatürk Bulvarı üzerindeki Flormar Mağazası'nın önünde basın açıklaması yaptı.
 
"Gece gündüz, sıcak ayaz, demeden hakkının peşinden giden, umut olan, yüreklere su serpen,organize kötülüklerin karşısında dimdik duran Flormar işçililerine, selam olsun" diyerek konuşmasına başlayan Ankara Kadın Platformu üyesi Fatoş Erol, Türkiye ve dünyanın dört bir yanındaki kadın direnişlerini hatırlattı.
 
Erol, "Biz neredeysek direniş de umut da işte orada. Ankara Kadın Platformu olarak, direnen Flormar işçisin yanında olduğumuzu bir kez de burada dile getirmek için geldik. Haklı mücadelelerinde, tüm Flormar işçilerinin sesini Ankara'ya ve tüm Türkiye'ye yeniden ulaştırmak için üzerimize düşen ne varsa yapacağımızın sözünü veriyoruz" diye kaydetti.
 
Flormar'a ve yüzde 51 hisse ortağı olan Yves Rocher'ye "Hiçbir fondöten, kadın düşmanlığınızı ve işçi düşmanlığınızı kapatamaz" diyen Erol, "İşçilerin yasal hakkı olan sendikalı olma hakkını engelleyemezsiniz. Hakları için iş bırakma eylemi yapan işçileri 'yasadışı iş bıraktılar' gibi uydurma gerekçelerle suçlayamazsınız. Bu yaptığınız yasadışıdır. Bu hukuksuzluğu bir an önce sonlandırın ve işçileri işlerine geri alın" diyerek Flormar'a çağrıda bulundu.
 
Flormar'a "Yaptığınız yüzde 70 indirimlerde işçilerin daha fazla çalınan emeği, ucuz ojelerinizde işçi kadınların alın teri var" diyen Erol, tüm kadınları Flormar'ı ve Yves Rocher'i boykot etmeye çağırdı.
 
Ankaralı kadınlar, "Flormar değil direniş güzelleştirir", "Yaşasın kadın dayanışması" sloganlarıyla eylemi sonlandırdı.