7 Mayıs 2024 Salı

Kayyum protestolarını takip eden Turhan ve Öztaş'ın davası ertelendi

Kadıköy'de kayyumları protesto eyleminde ETHA muhabiri Tunahan Turhan ve Özgür Gelecek gazetesi muhabiri Taylan Öztaş'ın da aralarında bulunduğu 38 kişinin yargılandığı dava ertelendi.

ETHA muhabiri Tunahan Turhan ve Özgür Gelecek gazetesi muhabiri Taylan Öztaş'ın da aralarında bulunduğu 38 kişi hakkında açılan davanın duruşması Kartal'daki Anadolu Adliyesi İstanbul 13. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Davanın ikinci duruşmasınakatılan bası sanıklar savunma yaptı. Savunmalarda, demokratik seçimde kazanılmış belediyelere kayyum atanmasını prostesto ettiklerini ve demokratik yürüyüş hakkını kullandıklarını vurgulandı.

Mahkeme heyeti, avukatların talebi üzerine adlı kontrolü kaldırırken, yurtdışı yasağına devam kararı verdi, duruşmayı da 30 Eylül 2021, saat 09.15'e ertelendi.

NE OLMUŞTU?
Diyarbakır, Van ve Mardin büyükşehir belediyelerine kayyum atanmasından sonra HDP Kadıköy İlçe Örgütü'nün 22 Ağustos 2019 tarihinde yapmak istediği basın açıklamasını engelleyen polis, haber takibi yapan Etkin Haber Ajansı (ETHA) muhabiri Tunahan Turhan, Özgür Gelecek muhabiri Taylan Öztaş'ın da aralarında olduğu 38 kişiyi gözaltına aldı. 38 kişi hakkında "2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşüne Muhalefet Kanunu" kapsamında yargılanıyor.