19 Mayıs 2024 Pazar

DEM Parti Hilvan'da seçim çalışmalarının startını verdi

DEM Parti, Hilvan'da 2 Haziran'da yenilenecek seçimler için çalışmalarının startını verdi. DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, "Kadınların, genç yaşlı demeden Hilvan halkının en az 45 yıllık deneyimi, tarihi ve tecrübesi sayesinde zaten biz 31 Mart'ta Hilvan'ı kazandık, 2 Haziran'da da tekrar kazanacağız" dedi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), 2 Haziran'da seçimlerin yenileneceği Urfa'nın Hilvan ilçesinde seçim çalışmalarının startını verdi.

DEM Parti seçim bürosunun açılışına DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, milletvekilleri Ömer Öcalan, Heval Bozdağ, Sümeyye Boz, Yılmaz Hun, Hilvan belediye eşbaşkan adayları Serhan Paydaş ve Garip Yeşil'in yanı sıra binlerce kişi katıldı.

Halk buluşması ilçe eşbaşkan adaylarının halkı selamlamasıyla başladı.

ÖCALAN: DEM PARTİ KAZANDI
DEM Parti Milletvekili Ömer Öcalan, "Curnê Reş halkı yalnız değil. Partimiz var, özgürlük hareketimiz var. Biz kimseye zulüm etmiyoruz. Aslan Bayık 31 Mart'ta seçimi kaybetti. Yeğenleri aracılığıyla sandıklar yakıldı onun emriyle. Kaybettiler, sandıkları yaktılar. Bunu yapanlar gözaltına alındı ve tutukladılar hepsi Bayık'ın adamı. Devlet bu zulmü kabul etti" dedi.

31 Mart'ta DEM Parti'ye oy vermeyenlere seslenen Öcalan, "Elinizi vicdanınıza koyun. DEM Parti kazandı. 2 Haziran'da sandığa gidince bunu hatırlayın ve DEM Parti'ye oy verin" dedi.

DOĞAN: EŞİT, ONURLU VE BARIŞ İÇİNDE YAŞAMIN MÜCADELESİNİ VERİYORUZ
Dem Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan ise farklı bir ülke tahayyülü için çok bedel ödediklerini belirterek, "Daha demokratik, daha adil bir ülke için mücadele ediyoruz. Bir arada eşit, onurlu ve barış içinde bir yaşamın mücadelesini veriyoruz. Bizim siyaset anlayışımız da belediyecilik anlayışımız da demokratik bir toplum içindir" dedi.

Hilvan'da halkın iradesinin gasp edilmeye çalışıldığını belirten Doğan, "Kadınların, genç yaşlı demeden Hilvan halkının en az 45 yıllık deneyimi, tarihi ve tecrübesi sayesinde zaten biz 31 Mart'ta Hilvan'ı kazandık, 2 Haziran'da da tekrar kazanacağız. Ama buradan diğer siyasi partilere de seslenmek istiyorum. Rekabet eşit koşullarda olur, rekabet adil olur. Eğer bir rekabete anti-demokratik yöntemlerle, usulsüzlükle, kanunsuzlukla müdahale ediliyorsa bunun karşısında direnmek yalnızca DEM Parti'ye düşmez. Bütün siyasi partiler, bütün muhalefet partileri bundan sorumludur" ifadelerini kullandı.

Yapılanın konuşmaların ardından seçim bürosunun kurdelesi Barış Anneleri tarafından kesildi. Buluşma Hozan Servan'ın seslendirdiği Kürtçe şarkılar eşliğinde çekilen halaylar ile son buldu.