19 Mayıs 2024 Pazar

Emine Şenyaşar'ın eylemi 96'ncı gününde

Adalet Nöbeti'ni 96'ncı gününde sürdüren Emine Şenyaşar'a destek ziyaretinde bulunan EMEP milletvekili Sevda Karaca, "Adaletin gereğini yerine getirmeyenler adalet çığlığını susturmak için pek çok soruşturmayla, davayla, engellemeyle yeni hukuksuzluklara imza atıyorlar. Buna izin vermemek elimizde" dedi.

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP eski milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar'ın Adalet Nöbeti 96'ncı gününde devam etti. Adalet Nöbeti'ni Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Urfa Milletvekili olan oğlu Ferit Şenyaşar ile devam ettiren anne Şenyaşar'ı Emek Partisi (EMEP) Antep Milletvekili Sevda Karaca ve Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) üyesi avukatlar ziyaret etti.

'BU SESİ BÜYÜTECEĞİZ'
Emine Şenyaşar'ın yanında olduklarını ve olmaya devam edeceklerini belirten Sevda Karaca, "Biz de bu nöbetin bir parçasıyız. 96 gündür burada çınlayan isyan, ağıt bu ülkedeki Kürt kadınlarının isyanıdır. Ülkede onlarca benzer adaletsizlik durumu aydınlatılana kadar da bu çığlık bitmeyecek. Emine Şenyaşar'ın üstünlerin hukukuna karşı Adalet Nöbeti'nin büyümesi sadece Emine anne için değil, bu ülkede benzer biçimde karşı karşıya bırakılan bütün benzer vakalar için çok önemli bir anlam ifade ediyor. Emek Partisi olarak,  bu sesi büyütmek, adalet mücadelesini yükseltmek ve sorumluların hesap vermesini sağlamak için hem burada, hem Meclis'te hem de sokakta bu sesi büyüteceğiz" dedi.

'ADALETİN GEREĞİ YERİNE GETİRİLMELİ'
Adaletin gereğinin yerine getirilmesi gerektiğinin altını çizen Karaca, "Gereğini yerine getirmeyenler adalet çığlığını susturmak için pek çok soruşturmayla, davayla, engellemeyle yeni hukuksuzluklara imza atıyorlar. Buna izin vermemek elimizde. Bunun için birliğimizi güçlendirmek, Emine annenin çığlığını hep birlikte ortak kadın çığlığı haline getirmek için de kadın yoldaşlarımızla birlikte bugün buradayız. Adalet mücadelemiz devam ettiği sürece, Emine annenin gözyaşlarının dinene kadar burada olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.