26 Nisan 2024 Cuma

Harvey Weisten taciz ve tecavüzden suçlu bulundu

Cinsel saldırı suçundan yargılanan ünlü yapımcı Harvey Weistein davasında karar çıktı. Weistein'i taciz ve tecavüzden suçlu bulan jüri, cezası daha ağır olan "nitelikli cinsel saldırı ve tecavüz"den ise beraat ettiğini açıkladı. 

Konumunu kullanarak çok sayıda kadına cinsel saldırıda bulunan Hollywood'un ünlü yapımcılarından Harvey Weinstein'in yargılandığı davada karar çıktı. Weinstein'e ilişkin kararını açıklayan jüri, iddianamede yer alan cinsel saldırı ve tecavüzden suçlu buldu. Ancak, cezası daha ağır olan "nitelikli cinsel saldırı ve tecavüz" suçundan beraat kararı verildi.

Weistein hakkında 2017 yılından bu yana 80 kadın, kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu açıklamıştı. Kadınlar, yaşadıkları cinsel saldırıyı sosyal medya üzeriden başlatılan #MeToo hastagı ile duyurmuş, hakeret dünya geneline yayılmıştı.

New York'ta görülen dava taciz ve teavüz suçlamalarına ilişkin. Weistein, eski asistanı Mimi Haley'e cinsel saldırıda bulunmak ve kuaför Jessica Mann'a 2013'te tecavüz suçundan yargılanıyor. Weinstein her iki suçlamayı da reddetmişti. Weistein avukatı, taciz ve tecavüze uğrayan kadınları "suçlu" göstermeye çalışarak, asıl mağdurun Weistein olduğunu iddia etmişti. 

Savcılık ise altı ana tanığın da ifadeleriyle Weistein'in, kadınlara istediğini yaptırmak için konumunu ve gücünü kötüye kullandığını ve bunu sistematik bir biçimde yaptığını belirtti.

Kararını açıklayan jüri, Weistein'i taciz ve tecavüzden suçlu buldu ancak cezası daha ağır olan "nitelikli cinsel saldırı ve tecavüz" suçundan ise beraat kararı verdi. Weistein'in alacağı ceazının ise daha sonra açıklanacağı duyuruldu.