30 Nisan 2024 Salı

DEM Parti'den YSK önünde açıklama

YSK önünde açıklama yapan DEM Parti Eş Genel Başkanları Hatimoğulları ve Bakırhan, bu hukuksuzluğa karşı mücadeleyi sürdüreceklerini kaydederek kamuoyuna dayanışma çağrısı yaptı. Hatimoğulları ve Bakırhan, yarın Ankara'ya iletilmek üzere itiraz dilekçesinin Van'da verileceğini aktardı. 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan ile MYK üyeleri ve milletvekilleri Van'da AKP eliyle seçmen iradesine yapılan darbeye ilişkin Yüksek Seçim Kurulu önünde açıklama yaptı.

Örneğine çok az rastlanan bir durumla karşı karşıya kaldıklarını dile getiren Bakırhan, Van'da halkın iradesine darbe yapılmak istendiğini kaydetti. "Önceden kayyımlar aracılığıyla yapılan darbe, şimdi yargı ve mevcut yasalar eliyle yapılmaya çalışılıyor" diyen Bakırhan, Van halkının iradesinin çarçur edilmesine izin vermeyeceklerinin altını çizdi. 

'BU HUKUKSUZLUĞA KARŞI MÜCADELEYE ÇAĞIRIYORUZ'
Kürt illerinde ikili bir hukuk uygulandığını söyleyen Bakırhan, siyasi darbeyi kesinlikle kabul etmeyeceklerini söyledi. Bu saldırıların sadece DEM Parti'nin sorunu olmadığını belirten Bakırhan, "Böyle bir saçmalık olabilir mi? Sandık koyacaksın, adayın YSK tarafından adaylığı resmileşecek, ilan edeceksin; seçimi büyük bir farkla kazandığımızda da tanımıyorum diyeceksin ve bu sefer kayyım yerine yargı eliyle iradeyi gasp etmeye çalışacaksın. Buna izin vermeyeceğiz. Türkiye'deki bütün siyasi partileri, demokratik kitle örgütlerini, duyarlı bütün kesimleri bu siyasi darbe karşısında Van halkıyla dayanışmaya, DEM Partiyle dayanışmaya çağırıyoruz. Bu haksızlığı, hukuksuzluğu ortadan kaldırmak için birlikte mücadele etmeye davet ediyoruz" çağrısı yaptı. 

'BU DEVRAN DÖNÜYOR VE DÖNECEK'
Hatimoğulları da bu siyasi darbeye karşı durduklarını söyledi. Erdoğan'ın Konya seçimlerine ilişkin "halkın iradesine saygı duyacağız" sözlerine işaret eden Hatimoğulları, Van halkıyla Konya halkı arasında ne fark olduğunu sordu. İktidarı seçimlerde yaşadığı hezimetin intikamını DEM Partililerden almaması gerektiği konusunda uyaran Hatimoğulları, "İtirazımız hukuk çerçevesinde değerlendirilmez ve mazbatası Abdullah Zeydan'a verilmezse YSK da hukuksuzluğa bir imza atmış olacaktır. Başka hukuksuzlukların önünü açacaktır. Şunu da bilsinler ki böylesi bir hukuksuzluğa imza atan ne yereldekiler ne Ankara'dakiler halkın vicdanından kurtulamazlar. Biz DEM Parti olarak bütün hukuki işlemleri ve başvurularımızı yapacağız. Şikayetlerimizi yapacağız. Şu da bilinsin ki bu devran böyle kalmaz, bu devran dönüyor ve dönecek. YSK'da görevli olanlar, yetkililer, bakan da dahil olmak üzere bu devran döndüğü zaman tek tek halka hesap vereceklerdir" ifadelerini kullandı.

Hatimoğulları, kamuoyunu bu konuda dayanışmaya çağırdı. 

Eş Genel Başkanlar Hatimoğulları ve Bakırhan, itiraz için dilekçe hazırlığının başladığını yarın Ankara'ya iletilmek üzere Van'dan verileceğini belirtti.