4 Mayıs 2025 Pazar

Alevi ve Dürzilere yönelik katliam saldırılarına Qamişlo'dan tepki

Kongra Star ve Cizîr Avukatlar Birliği, Qamişlo'da ayrı ayrı yaptıkları açıklamalarda, HTŞ çetesinin Alevi ve Dürzilere yönelik katliam saldırılarını protesto etti.

Alevi ve Dürzilere dönük HTŞ çetesinin katliam saldırılarına Kuzey ve Doğu Suriye'nin Qamişlo kentinde tepki gösterildi.

Cizîr Avukatlar Birliği'nin Halk Mahkemesi önünde yaptığı açıklamada, Eşbaşkan Heyfa Hesen açıklama yaptı. Suriye'nin çok renkliliğine saygı duyulması çağrısında bulunan Hesen, birlik çağrısı yaparak Dürzi lider Hikumet El Hicri'nin açıklamalarına destek verdi.

Şam yönetiminin başında bulunan HTŞ'nin halkı korunması sorumluluğunu hatırlatan Hesen, "Her türlü mezhepsel ve etnik ayrımcılık reddedilmeli. İktidar halkın can ve mal güvenliğini sağlamalıdır. Uluslararası güçler bu suçlara karşı harekete geçmelidir. Suriye'deki tüm halkların kendini yurttaş hissetmesi sağlanmalıdır" çağrısında bulundu.

KONGRE STAR'DAN DİYALOG ÇAĞRISI
Kongra Star Meclisi de 12 Mart Stadyumu önünde açıklama yaparak, Dürzi ve Alevilere yönelik katliam saldırılarının durdurulmasını istedi. Şam iktidarının halkın güvenliğini sağlamadığı vurgulanan açıklamada, sorunların çözümü için diyalog yollarının açılması çağrısı yapıldı.

Açıklama, "Jin, jiyan, azadî" sloganıyla sona erdi.