6 Mayıs 2024 Pazartesi

Tuncel ve Irmak da süresiz ve dönüşümsüz açlık grevine başlayacak

DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel ve HDP önceki dönem Milletvekili Selma Irmak, Leyla Güven'e destek için süresiz ve dönüşümsüz açlık grevine başlayacaklarını duyurdu.
Uzun sürdir tutuklu olan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel ile Halkların Demokratik Partisi (HDP) önceki dönem Milletvekili Selma Irmak, süresiz ve dönüşümsüz açlık grevine başlayacaklarını duyurdu. 2 yılı aşkın süredir tutuklu bulunan siyasetçiler "Abdullah Öcalan'a yönelik tecridinin kaldırılması için" süresiz ve dönüşümsüz açlık grevinin 68. gününde olan HDP Hakkâri Leyla Güven'e destek olacaklarını belirtti.
 
İki siyasetçinin tutuklu bulundukları Kandıra Hapishanesi önünde okunan açıklamaları şöyle:
 
"Leyla Güven arkadaşımızın başlattığı süresiz ve dönüşümsüz açlık grevi 67. gününde ve bütün cezaevlerinde yeni katılımlarla direniş büyüyerek devam ediyor. Leyla Güven'in talebi bireysel değil, toplumsal bir taleptir. Milyonlarca Kürt'ün ve demokrasi, barış ve özgürlük isteyen milyonların talebidir. Sayın Öcalan'ın kardeşi ile yapmış olduğu yarım saatlik görüşme önemlidir. Ancak bu tecrit ve izolasyon politikasının son bulduğu anlamına gelmemektedir. Mutlak tecrit ve izolasyon politikasının son bulması için bizler de 15 Ocak'tan itibaren süresiz dönüşümsüz açlık grevine başlıyoruz.
 
Mutlak tecrit son bulana kadar eylemselliğimizin devamı konusundaki kararlılığımızı belirtmek istiyoruz.
 
Tüm demokrasi güçlerini açlık grevi direnişçilerinin taleplerinin karşılanması için dayanışmaya ve mücadeleyi yükseltmeye çağırıyoruz."