17 Mayıs 2024 Cuma

SKM: Leyla Güven'in talepleri taleplerimizdir

SKM, yaptığı yazılı açıklamada "Leyla Güven milyonlarca insanın iradesidir. Kürdistan?da savaş son bulsun isteyen binlerce Barış annesinin sözüdür" dedi.
Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM), PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın üzerindeki tecrdiin kaldırılması talebiyle açlık grevine başlayan HDP Hakkari Milletvekili ve DTK Eşbaşkanı Leyla Güven ile ilgili yazılı açıklama yaptı.
 
"Leyla Güven'in talepleri taleplerimizdir" denilen açıklamada, AKP'nin Güven hakkında disiplin soruşturması başlatarak engel olamadığı açlık grevini cezalandırmaya çalıştığı ve destek açlık grevi yapan kadınları gözaltı saldırıları engel olmaya çalıştığı kaydedildi.
 
Leyla Güven'in taleplerini benimseyen, tecridin kaldırılmasını isteyen Barış Anneleri ve kadınlara yönelik pek çok kentte saldırılar gerçekleştirildiğinin hatırlatıldığı açıklamada, "10 Aralık İnsan Hakları Haftası'nda özgürlük ve adalet talep eden kadınlara saldırılar iktidarın insan haklarına bakış açısını bir kez daha göstermiştir. Söz konusu kendisi gibi olmayan, kendisine biat etmeyen insanlar olunca insan haklarının sadece resmi sözleşmelerden ibaret olduğunu, işkenceci yüzlerini bir kez daha sergilemekten çekinmeyen İktidar bilmelidir ki; Leyla Güven milyonlarca insanın iradesidir. Kürdistan'da savaş son bulsun isteyen binlerce Barış Annesinin sözüdür" denildi.
 
Kadınların faşizme boyun eğmeyeceğinin ve erkek devlet şiddetine teslim olmayacaklarının belirtildiği açıklamada, "Leyla Güven hepimizin iradesidir. Talepleri taleplerimizdir. Tecrit kaldırılmalıdır" diye belirtildi.