18 Mayıs 2024 Cumartesi

Özsavunma hakkını kullanan Aylin Işık tahliye edilmedi

Kendisine sistematik şiddet uygulayan kocasına karşı özsavunma hakkını kullanarak hayatta kalan Aylin Işık yine tahliye edilmedi.
Yıllarca kocası tarafından sistematik işkence uygulanan ve özsavunma hakkını kullandığı için hayatta kalan Aylin Işık'ın tutuklu yargılandığı davanın 4. duruşması görüldü.
 
Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyes 21. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya gazeteciler alınmazken duruşma jet hızıyla görüldü.
 
Işık, şiddet gördüğü kocasının tarafından kendisine yöneltilen silahı çevirerek özsavunma hakkını kullanmış ve bu şekilde hayatta kalmıştı. Aylin'in gördüğü sistematik şiddet birçok tanık tarafından doğrulanırken bugün görülen duruşmada müşteki avukatları, 'tanık beyanlarının yalan olduğu'nu iddia etti.
 
Aylin Işık'ın avukatı Esin Yeşilırmak, tanık beyanları açısından çelişkinin söz konusu olmadığını, müvekkilinin delil gizlemediğini ve kendisinin teslim olduğunu vurguladı. Yeşilırmak, "Kaçma ve delil karartma söz konusu değildir. Olay meşru müdafaa kapsamında olmuştur. Müvekkilimin tahliyesini talep ediyorum" diye konuştu.
 
 
Mahkeme heyeti, dinlenmeyen tanıkların dinlenmesine, keşif istemi ve HTS kayıtlarının istenmesi talebinin reddine, tutuklama gerekçelerinde bir değişiklik olmaması ve suçun katalog suçlardan olması nedeniyle Aylin Işık'ın tutukluluğunun devamına karar verdi. Bir sonraki duruşmayı 20 Şubat 2018 tarihine erteledi.