18 Mayıs 2024 Cumartesi

Münevver Kızıl: Can güvenliğim yok

Eski erkek arkadaşı tarafından sistematik şiddet, tehdit ve hakarete maruz kalan Münevver Kızıl bu kez de iftira ile karşı karşıya.
Münevver Kızıl'ın kendisine yıllardır sistematik şiddet uygulayan eski erkek arkadaşı Seyfettin Tanko hakkında açtığı hakaret ve tehtit davasının ilk duruşması bugün görüldü.
 
İstanbul Bakırköy 14. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, müşteki Münevver Kızıl katılırken, sanık Seyfettin Tanko katılmadı. Duruşmayı Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM) üyeleri de takip etti.
 
Münevver Kızıl, Seyfettin Tanko'nun kendisine iftira atarak parasını çaldığını belirterek şikayetçi olduğunu ve uzlaşmak istemediğini söyledi. Seyfettin Tanko, Münevver Kızıl’a 5 buçuk yıl boyunca şiddet uygulamış, tehdit etmiş ve dolandırmıştı.
 
Her bir suç ile ilgili dava açıldığını belirten Münevver, ağustos ayında Tanko ile Pendik'te bir kafede görüştükleri esnada, kendisinden habersiz çantasına bir telefon koyduğunu ve polise çalıntı ihbarı yapmakla tehdit ettiğini ifade etti.
 
Tanko’nun çeşitli numaralardan kendisini arayarak hakaret edip tehtitte bulunduğunu ve hırsızlıkla suçladığını belirtti.
 
Hakkında hakaret ve tehtit suçlarından 9 aydan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılması istenen Tanko'nun duruşmaya gelmemesi sonucu, mahkeme zorla getirme kararı çıkartılmasına karar vererek, dosyada ki eksikliklerin giderimesi için duruşmayı 20 Mart 2019 tarihine erteledi.
 
Duruşmadan sonra gazetecilere açıklama yapan Münevver Kızıl, bugün burada yüzlerce kadının olmasını umut ettiğini ve 5 yıldır sistematik şiddete maruz kaldığını söyledi. Kızıl,  "Her gün bir kadın ölüyor. Benim can güvenliğim yok. Birileri artık bu yaşananlara sahip çıksın" dedi.