8 Mayıs 2024 Çarşamba

Karne karşıtı liselilerin davası ertelendi

İşkence ile gözaltına alındıkları karne eylemi nedeniyle liseliler hakkında açılan dava, ifadeler alındıktan sonra ertelendi.
Liselilerin 8 Haziran'da Kadıköy'de yaptığı ve 22 kişinin işkenceyle gözaltına alındığı karne karşıtı eyleme yönelik açılan davanın ikinci duruşması Kartal'daki Anadolu Adliyesi'nde görüldü.
 
Dava öncesinde bir araya gelen liseli gençlik örgütleri basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamada "Bizlere açılan bu dava tek başına karne eyleminde gözaltına alınanlara yönelik değildir. Bugün okulda, sokakta, stajda geleceği çalınan, sömürülen, milyonlarca liselinin geleceğine sahip çıkma hakkının yargılanmasıdır" ifadelerine yer verildi. "Bu dava, bu düzen tarafından yaratılan tüm sorunlara karşı çıkarılacak en ufak sese dahi azgınca saldırılacağının bir ispatıdır" denilen açıklamada "Bugün asıl yargılanması gereken, milyonlarca liseliyi, genci geleceksizliğe mahkum eden, sömüren katleden bu düzen ve bizlere saatlerce işkence yapan işkencecilerdir" ifadeleri kullanıldı. Açıklama, "Dava ile bizleri susturmak, yıldırmak isteyenlere karşı; geleceğimize sahip çıktığımızı söylüyoruz" sözleriyle sonlandırıldı.
 
Açıklamanın ardından liselilerin avukatı söz alarak davanın hukuksuzluğunu teşhir etti ve herkesi davaya sahiplenmeye çağırdı.
 
Açıklamanın adından liseliler duruşma salonuna geçti. Duruşma, ifadeler alındıktan sonra hakim tarafından 14 Mart'a ertelendi.