18 Mayıs 2024 Cumartesi

HDP Kadın Meclisi: Leyla Güven'in çığlığını baskıyla susturamazsınız

Abdullah Öcalan'a uygulanan tecridin kaldırılması için açlık grevi yapan Leyla Güven'e destek amacıyla HDP Diyarbakır, Van ve Batman il binalarının basılması ve kadınların gözaltına alınmasını kınayan HDP Kadın Meclisi, "Leyla Güven'in Diyarbakır zindanından yükselttiği çığlığı zulümle, baskıyla susturamazsınız" dedi.
HDP Kadın Meclisi, Abdullah Öcalan üzerinde uygulanan ağırlaştırılmış tecride karşı açlık grevi direnişi başlatan Leyla Güven'e destek amacıyla Diyarbakır, Van ve Batman il binalarının basılmasıyla Barış Anneleri ve TJA aktivistlerinin gözaltına alınmasına ilişkin açıklama yaptı.
 
Yapılan baskınların ve yaşanan gözaltıların hukuksuz olduğu vurgulanan açıklamada, "Barışçıl bir talebe, Diyarbakır zindanından yükselen bir çığlığa ses olmak isteyen kadınların bu haklı eylemine yönelik hukuksuzluk, Leyla Güven'in 34. gününe giren açlık grevi direnişinin hangi hakikatten güç aldığını bir kez daha göstermiştir" denildi.
 
Açıklamada, "5 Nisan 2015'ten bu yana haber alınamayan Sayın Öcalan'ın, avukat ve aile görüşü keyfi bir tutumla engelleniyor. Demokratikleşme ve çözümün önündeki en büyük engel tecridin bizzat kendisidir. Sayın Öcalan'a yönelik ağırlaştırılmış tecrit kalkmadan, bu hukuksuzluk tüm boyutlarıyla teshir edilmeden bu topraklarda barışa, özgürlük ve eşitliğe doğru adım atmaktan, demokratikleşmeden söz edilemez. Kadınlar olarak bizlere dayatılan, Türkiye halklarına dayatılan ağırlaştırılmış tecride karşı mücadelemizden ve direnişimizden asla vazgeçmeyeceğiz" diye belirtildi.
 
Çözümün hukuksuzlukta, baskı ve zulümde olmadığını, İmralı kapılarının açılmasında ve Öcalan'a uygulanan tecride son verilmesinde olduğu ifade edilen açıklamada, "Gözaltına alınan kadın yoldaşlarımız, Barış Anneleri derhal serbest bırakılmalıdır. Leyla Güven'in Diyarbakır zindanından tecride karşı yükselttiği çığlık, kadınların çığlığıdır! Bu çığlığı zulümle, baskıyla susturamazsınız! Kadınların direnişi ve dayanışması tecrit politikalarını yıkacak!" denildi.