30 Nisan 2024 Salı

'Van halkının iradesi gasp edilemez'

Ankara'da DEM Parti'nin çağrısıyla düzenlenen eylemde, AKP'nin batıda ve Kürdistan'da yaşadığı hezimetin ardından DEM Parti'ye saldırdığına dikkat çekildi. Eylemde Van halkının iradesinin gasp edilemeyeceğinin altı çizildi. 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Ankara İl Örgütü çağrısıyla bir araya gelen çok sayıda kişi Van halkının iradesinin gasp edilmek istenmesine karşı dayanışmaya ve mücadeleye çağırdı. "Van halkının iradesi gasp edilemez! #VandaDarbeVar" pankartının açıldığı eylemde, aynı şiarların yer aldığı dövizler taşındı.

"Van'da darbe var, irademe dokunma", "Abdullah Zeydan onurumuzdur" sloganlarının sık sık atıldığı eylemde yapılan konuşmalarda, AKP-MHP faşist saray politikalarının batıda ve Kürdistan'da büyük bir hezimete uğradığı hatırlatıldı. 

Hezimeti hazmedemeyen iktidarın ilk hedefinin DEM Parti olduğunun altı çizilen konuşmalarda, "Yeni bir kayyum şekli icat ettiler. Bir yıl önce uydurma suçlarla yargılanmış ve süreci sona ermiş olan Abdullah Zeydan arkadaşımız, memnu haklarını iade almış olmasına rağmen. Seçilmesinin önünde bir engel bulunmamış olmasına rağmen aynı mahkeme seçime saatler kala farklı bir karar veriyor. Bu konuda dilekçeyle başvuran AKP'nin hırsız adayı ve avukatı oluyor" ifadeleri kullanıldı.