28 Nisan 2024 Pazar

Siyonist İsrail Gazze'deki tünellere deniz suyu pompaladı

Siyonist İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde direnişçilerin kullandığı tünellere deniz suyu pompalamaya başladığını duyurdu. "Önemli bir teknik ve teknolojik çığır" olarak duyuran siyonist ordu, direniş güçlerini etkisiz hale getirmeyi amaçladığını belirtti.

Siyonist İsrail ordusu Gazze'de ki tünellere deniz suyu pompalamaya başladığını, "önemli bir teknik ve teknolojik çığır" olarak duyurdu.

Siyonist İsrail'in, aralık ayında tünellere deniz suyu pompalama planı kamuoyuna yansımış dünyanın çeşitli yerlerinden insan hakları örgütleri, ekoloji çevreleri bu planın yaratacağı ekoloji ve canlı yaşamına olumsuz etkilerine dikkat çekmişti.

Tünellerin uzunluğunun 480 ile 720 kilometre arasında olduğu tahmin ediliyor. Ve bu tünellerde İsrailli esirlerin tutulduğu iddia ediliyor.

Siyonist ordu, 7 Ekim direnişinin başladığı günden buyana dünyanın gözü önünde Filistin halklarına dönük katliam gerçekleştirdi. Hastaneler, okullar, yerleşim yerlerine dönük saldırılarıyla savaş suçu işledi. Siyonist İsrail, tünellere su pompalamaya başlamısı ile birlikte yeni katliamlara imza atmış oluyor.