27 Nisan 2024 Cumartesi

Şirinevler'de Newroz çağrısı

Polisin tüm engelleme girişimini boşa düşüren DEM Partililer Şirinevler'de halkları Newroz'a çağırdı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), İstanbul'da Newroz çalışmalarını sürdürüyor. 12 Mart'ta Kadıköy'de gerçekleşen bildiri dağıtımına katılanlar gözaltına alınırken bugün de Şirinevler'de polis bildiri dağıtımını engellemeye çalıştı, bildiri dağıtımı ablukada gerçekleşti. 

Üç kez önü kesilen DEM Partililer abluka içinde halka yönelik konuşmalar yaparak Newroz'a çağırdı. Polis engelini yok sayan partililer, bildirilerini halka ulaştırdı.

DEM Parti İstanbul Milletvekili Çiçek Otlu, bildiriyi okudu. Otlu, "Demirci Kawa'dan Çağdaş Kawalara mücadelenin direnişin, umudun ve zaferin bayramı Newroz'da buluşuyoruz. Jin, jiyan, azadi diyerek dünyada değişen kadınların sesi olarak buluuşuyoruz. Sömürülen, ekmeğine el uzatılan emekçilerin sesi olarak buluşuyuoruz. Dili, dini, kimliği, inancı yok sayılan, asimile edilmeey çalşılon halkarın ve inançları sesi olarak buluşuyoruz. Ezilen halklarımızın Newroz bayramı kutlu olsun. Tecridi kırarak, zindanlarda direnen yoldaşlarımızın sesini yükselterek Newroz alanlarında zafer halaylarımızı çekeceğiz. Özgürlük bayramına dönüştüreceğiz. Ezilen halkların, işçilerin, emekçilerin, kadınların, gençlerin Newroz bayramı kutlu olsun" dedi.