18 Mayıs 2024 Cumartesi

Şakran'da polis ve gardiyanlar koğuşları bastı

Şakran Kadın Kapalı Hapishanesi'nde tutsakların koğuşu çevik kuvvet polisleri ve gardiyanlar tarafından basıldı. Ağır şekilde darp edilen tutsaklar; tehdit ve hakaretlere maruz kaldı. 

Hapishanelerde tutsaklara yönelik hak ihlalleri ve saldırılar sürüyor. Şakran Kadın Kapalı Hapishanesi'nde tutsakların bulunduğu koğuşa 6 Ekim'de çevik kuvvet ve çok sayıda gardiyan baskın düzenledi. Tutsakların aktardığına göre robokop kıyafetli polisler ve gardiyanlar tarafından yapılan baskında tutsaklar tehdit edildi ve hakarete maruz kaldı.

Tutsaklardan Figen Şahin ailesiyle yaptığı telefon görüşmesinde yaşananları paylaştı. Şahin, şunları aktardı: "'Burayı boşaltacağız' diyerek gece 22.00 sıralarında koğuşu robokop polislerle bastılar. Eşyaları yere dağıttılar. Yarısından fazlasını kırdılar. Bize saldırmak için bizi tahrik etmeye çalıştılar. Hakaret ettiler. Bulunduğumuz yeri boşalttılar bizi sağlıksız pis bir yere götürdüler. Bizi dağıtmak birbirimizden ayırmak istediler. Biz ise ayrılmak istemedik. Sonunda bizi aynı yere koydular. Hala ayırmak için baskı devam ediyor. Saldırmak için sürekli tahrik ediyorlar. Eşyalarımızı kırıp dağıttılar. Sabah saat 04.00'e kadar eşya temizledik. Fiziki saldırı olmadı ama psikolojik saldırı yoğun. Katliam girişiminde bulunuyorlar. Bitişik koğuşta arkadaşlarımız var. Moralimiz yine de yüksek. Havalandırmanın üzeri tel örgüyle kapatılmış (kafes gibi) ayrıca kamera var. Koğuşu hemen boşaltmamızı istiyorlar, zaten sayımız 27.  Dokuz arkadaş ise karantinada."