28 Nisan 2024 Pazar

Paris'te hasta tutsakların serbest bırakılması için eylem

Hasta tutsaklarla dayanışmak için Paris'te düzenlenen eylemde, tecrit saldırısıyla tutsakların umutsuzluğa itilmek istendiği kaydedildi. Ancak saldırılar karşısında tutsakların direndiği vurgulanan eylemde, tutsaklarla dayanışmanın yükseltilmesi çağrısı yapıldı. 

Fransa'nın başkenti Paris'te, hasta tutsakların serbest bırakılması için eylem yapıldı. Tutsakların Sesi Platformu'nun (TSP) çağrısıyla her ayın ilk cumartesi günü yapılan eylem Paris Strasbourg Saint-Denis Kemer'de yapıldı.

Eylemde "Devrimci Tutsaklara Özgürlük" pankartı ve hasta tutsakların resimleri taşındı.

TSP adına Fransızca ve Türkçe açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, "Türkiye hapishanelerinde 651'i ağır olmak üzere, bin 517 hasta tutsak bulunmaktadır. Kanser, kalp, akciğer hastalıkları veya başka kronikleşmiş hastalıkları olan bin 500'ü aşkın tutsak. Bir kısmı yaşlı ve yaşamını tek başına devam ettiremeyecek, hatta yatalak durumda olan yüzlerce tutsak hapishanelerde ısrarla tutulmaktadır. Hasta tutsakların tedavileri engellendiği gibi, iktidarın aracına dönüşmüş olan Adli Tıp Kurumu'nun verdiği 'hapishanede kalabilir' raporlarıyla tahliye edilmemektedirler. Her yıl onlarca tutsak faşist devlet tarafından bu şekilde ölüme gönderilmektedir" denildi.

Türk devletinin tecrit saldırısı ile tutsakların iradelerini kırmayı hedeflediğinin altı çizilen açıklamada, "Ancak bunda başarılı olamadı ve olamayacaktır. 25 yıldır ne Öcalan'ın ne de tecritte tuttuğu diğer politik tutsakların iradesini kırabilmiştir" denildi. 

Tutsaklarla dayanışmanın yükseltilmesi çağrısı yapılan eylemde, "Hasta tutsaklar serbest bırakılsın", "Devrimci tutsaklar onurumuzdur", "İçerde dışarda hücreleri parçala" sloganları atıldı.