20 Mayıs 2024 Pazartesi

Mühendis ve hekimlerden Flormar işçilerine dayanışma ziyareti

TMMOB ve İstanbul Tabip Odası direnişteki Flormar işçilerine destek ziyaretinde bulundu.
Flormar işçilerinin direnişi 53. gününde. Direnişteki işçiler ile dayanışma ziyaretleri de sürüyor. İşçileri bugün TMMOB ve İstanbul Tabip Odası ziyaret etti.
 
"Yaşasın sınıf dayanışması" sloganın sık sık atıldığı ziyarette söz alan TMMOB İstanbul Şube Sekreteri Cevahir Akçelik, Flormar işçisinin yalnız olmadığını söyledi. Türkiye'de iki yıldır OHAL uygulandığını hatırlatan Akçelik, bu büyük engele rağmen işçilerin direnişlerini sürdürme kararlılığı gösterdiğini söyledi. Sendikalı olmanın Anayasal hak olduğunu ifade eden Akçelik, "Bu hak ILO sözleşmelerinde de yazılı. Ortak mücadeleyle en son arkadaş içeri girene kadar bu direnişi sürdüreceğiz ve mutlaka kazanacağız" dedi. Toplumsal muhalefetin ve çalışma yaşamının ağır darbe aldığı bir dönemde yapılan bu direnişin umut olduğunu ifade eden Akçelik, işçilere teşekkür etti.
 
İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Pınar Saip de bir kadın olarak direnişin yanında olduklarını söyledi. Direnişi destekledikleri ve direnişçi işçilerin ihtiyaçlarını karşılamak için ellerinden geleni yapacaklarını söyleyen Sabip, boykot çağrılarına atıf yaparak "Kadınlar olarak Flormar ürünlerini kullanmayacağız" dedi.