15 Mayıs 2024 Çarşamba

MLKP, KKÖ ve KGÖ milisleri 1 Mayıs'ta Taksim'e çağrı yaptı

MLKP Ozan Sökmen, KKÖ Yasemin Çiftçi ve MLKP/KGÖ Cebrail Günebakan milisleri, İstanbul'un emekçi mahallerinde yazılama yaparak, işçileri, emekçileri, kadınları, gençleri 1 Mayıs günü Taksim Meydanına çağırdı.

Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) Ozan Sökmen, Komünist Kadın Örgütü (KKÖ) Yasemin Çiftçi ve MLKP/ Komünist Gençlik Örgütü (KGÖ) Cebrail Günebakan milisleri, İstanbul'da yazılama yaptı.

KKÖ milisleri, "1 Mayıs'ta Taksim'e",  "Yaşasın 1 Mayıs"; KGÖ milisleri, "Bijî yek Gulan", "1 Mayıs'ta Taksim'e, savaşımı büyütmeye" yazılamaları yaparken, MLKP milisleri de Gayrettepe'de katledilen 29 işçi ile ilgili "Katledilen 29 işçinin hesabını soracağız" yazılaması yaptı.

Milisler, İstanbul Gayrettepe'de Masquerade adlı gece kulübünün tadilatında çalışan 29 işçinin çıkan yangında katledildiğini hatırlattı, "Katledilen işçilerin hesabını sormak, erkek egemen kapitalist sisteme ve yoksulluğa, kadın kırımına, geleceksizliğe, işgalci sömürgeci savaşa karşı işçi sınıfı ve emekçileri Taksim'i kuşatmaya, savaşımı ve isyanı büyütmeye çağırıyoruz" dedi.