5 Mayıs 2024 Pazar

Mert Cömert Bafra'daki mezarı başında anıldı

Suruç katliamında ölümsüzleşen Mert Cömert, Samsun'un Bafra ilçesindeki mezarı başında anıldı. Anmada konuşan SKM MYK üyesi Mangan, "İradeleri yolumuza ışık tutacak. Düşlerini sonuna kadar götürmek için elimizden gelen her şeyi yapacağımızın sözünü veriyoruz" dedi.

Suruç katliamında ölümsüzleşen Mert Cömert'in mezarı başında anma yapıldı. Katliamın yaşandığı saat olan 11.50'de yapılan anmaya Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM), Sosyalist Gençlik Derneği (SGD), Halkların Demokratik Partisi (HDP), Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP), Öğrenci İnisiyatifi üyeleri katıldı. Anmada HDP Samsun İl Eşbaşkanı Fatma Çelik Şen de yer aldı.

Anmada konuşan SKM MYK üyesi Züleyha Mangan, Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu'nun (SGDF) çağrısıyla Kobanê doğru yola çıkan sosyalist gençlerin enternasyonal bir bilinçle hareket ettiklerini söyledi.

Mangan şunları söyledi: "Koray Çapoğlu'nun, Mert Cömert'in, Aydan Ezgi'nin, Alican Vural'ın, Cemil abinin, Cebo'nun, Polen'in enternasyonalist bilinçle hareket ettiği iradeyi selamlıyoruz. İradeleri yolumuza ışık tutacak. Mücadeleleri, mücadelelerimizdir. Düşlerini sonuna kadar götürmek için elimizden gelen her şeyi yapacağımızın sözünü veriyoruz."