29 Nisan 2024 Pazartesi

Londra'da hasta tutsaklar için eylem

Londra'da bir araya gelen çok sayıda kişi, tutsaklara yönelik hak gasplarına karşı ses çıkarmaya ve mücadeleyi yükseltmeye çağrıldı. Eylemde, "İçeride yaşam mücadelesi veren tüm hasta tutsakların derhal serbest bırakılmalarını istiyoruz. Hasta tutsaklar serbest bırakılsın! Tedavi haktır, engellenemez! Politik tutsaklara özgürlük" denildi.

İngiltere'nin başkenti Londra'da "Hasta tutsaklara özgürlük, tecride karşı mücadele" şiarıyla eylem  yaptı. Londra'da, Tutsakların Sesi Platformu (TSP), NADEK ve UPOTUDAK'ın ortak çağrısıyla Woodgreen Kütüphanesin önünde düzenlenen eylemde; hasta tutsaklar, tecrit ve zindanlardaki hak gasplarına karşı tutsakların sesi olmaya, onların haklı taleplerini sahiplenmeye ve daha fazla duyarlı olmaya çağrıldı.

İngilizce ve Türkçe pankartların ve dövizlerin taşındığı, bildirilerin dağıtıldığı eylem boyunca faşist şeflik rejiminin zindanlardaki katliamcı ve yasakçı politikaları teşhir edildi, "Hasta tutsaklara özgürlük" talebi dile getirildi, tecride karşı mücadelenin daha da büyütülmesi çağrısı yapıldı.

Konuşmalarda, "Faşist devletin izlediği politika, rehin aldığı devrimci tutsakları içeride öldürme politikasıdır. Hasta tutsakların içeride yaşadıkları baskı, işkence ve hak gaspları sağlığa erişim hakkını da kapsamaktadır. Sağlığa erişim hakkı bir insan hakkıdır. İçeride yaşam mücadelesi veren tüm hasta tutsakların derhal serbest bırakılmalarını istiyoruz. Hasta tutsaklar serbest bırakılsın!  Tedavi haktır, engellenemez! Politik tutsaklara özgürlük" denildi.

Sık sık, "Tutsaklara karşı tecrit ve baskılara karşı birleşik mücadeleyi büyütelim", "Yaşasın tutsakların onur ve özgürlük direnişi", "Yaşasın enternasyonal dayanışma"  sloganları atıldı.