29 Nisan 2024 Pazartesi

Katledilen Filistinlilerin sayısı 26 bini aştı

İsrail'in saldırılarında katledilen Filistinlilerin sayısı 26 bin 751'e yükselirken, Filistin Kızılayı Han Yunus'ta Filistinlilerin kaldığı çadırların İsrailli askerler tarafından ateşe verildiğini duyurdu.

Siyonist İsrail'in Filistin halkına yönelik soykırım saldırıları devam ediyor. Gazze Şeridi'ne dönük hava saldırıları ve kara harekatı giderek genişliyor.

İsrail'in işgal saldırıları sonucu Gazze Şeridi'nde katledilen Filistinlilerin sayısı 26 bin 751'e ulaşırken, katledilenlerin en az 10 bini çocuk, en az 8 bini ise kadın. Yaralıların sayısı ise 65 bini aştı, kayıp ve enkaz altında olanların sayısının ise en az 8 bine yükseldiği belirtildi.

Gazze'deki hükümet medya ofisinden yayınlanan bilançoda, İsrail'in 116 günde binlerce insanın katledildiği 2 bin 269 katliam gerçekleştirdiği ifade edildi.

En az 26 bin 751 kişinin katledildiği saldırılarda katledilenlerin 339'unun sağlık emekçileri ve 122'sinin gazeteciler olduğu belirtilirken, saldırılar sonucu göç etmek zorunda kalan 700 bini aşkın kişinin salgın hastalıklara yakalandığı kaydedildi.

2 MİLYON FİLİSTİNLİ YERİNDEN EDİLDİ
Saldırılar sonucu 2 milyon Filistinli yerinden edildi, 70 bini aşkın ev, 140 hükümet binası, 99 okul ve üniversite 161 cami tamamen yıkıldı. Gazze'ye 66 bin ton patlayıcı atan İsrail ordusunun saldırılarında, 30 hastane ve 53 sağlık merkezi hizmet dışı kaldı. 150 sağlık kuruluşunun kısmen zarar gördüğü İsrail ordusunun saldırılarında, 122 ambulans kullanılamaz hale geldi. İsrail ordusu ayrıca saldırılarında Gazze'deki 200 arkeolojik ve tarihi miras alanını da hedef aldı.

HAN YUNUS'TA FİLİSTİNLİLERİN ÇADIRLARI YAKILDI
Filistin Kızılayı, İsrail askerlerinin Gazze'nin güneyindeki Han Yunus'a baskın düzenledikten sonra Filistinli sığınmacıların çadırlarını ateşe verdiğini duyurdu.

Daha önce kentteki Kızılay binasına baskın düzenleyen İsrail askerlerinin, binanın dış duvarını yıktığı, çalışanlara ve sığınmacılara ateş açtığına dikkat çekilen açıklamada, ekiplerinin, yaralıların, hastaların ve binadaki binlerce yerinden edilmiş kişinin güvenliğinden "derin endişe duyulduğu" ifade edilerek "durumun daha tehlikeli hale geldiği" uyarısında bulunuldu.

Kızılayın ses kaydını yayınladığı Acil Bölüm Başkanları Muhammed Ebu Musbih de İsrail güçlerinin Kızılay binasının önünde konuşlandığını, merkezin yakınındaki El-Emel Hastanesinin çevresine kurulmuş sığınmacı çadırlarına sis bombası attıklarını söyledi. Birden fazla çadırın ateşe verildiğini belirten Ebu Musbih, İsrail araçlarının hastane avlusuna da konuşlandırıldığını, çeşitli yönlerden ateş edildiğini belirtti.

İŞGAL ALTINDAKİ BATI ŞERİA'DA BASKINLAR SÜRÜYOR
İsrail ordusu işgal altındaki Doğu Kudüs ve Batı Şeria'da da baskınlarını ve saldırılarını sürdürüyor. Batı Şeria'da 7 Ekim'den bu yana 99'u çocuk olmak üzere en az 370 Filistinli İsrail askerleri ve siyonist yerleşimciler tarafından katledildi.

Son olarak Nablus'ta Askar mülteci kampına, Ramallah, Kalkilya, Tulkarim, Cenin, Beytüllahim ve işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan mülteci kamplarına baskın yapıldı.

Beytüllahim'de 3, Kalkilya'da 3, Cenin'de 3 kişi, Doğu Kudüs'te bulunan kamplarda ise çok sayıda kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Baskınlarda siyonist İsrail askerlerinin halkın üzerine ateş açtığı öğrenilirken, Ramallah'da siyonist yerleşimciler de Filistinlilere saldırdı.

Nablus'ta İsrail askerlerinin buldozerlerle kente giriş yaptığı, Filistinli direniş güçleri ve İsrail askerleri arasında yoğun çatışmalar yaşandığı öğrenildi.

Öte yandan İsrail askerleri Cenin'de İbn-i Sina hastanesine doktor ve hemşire kılığında baskın düzenleyerek 3 Filistinliyi katletti.