19 Mayıs 2024 Pazar

İsrail ordusu Refah'ı boşaltıyor

İsrail ordusu, Filistin halkının soykırım saldırılarından sığındığı Gazze'nin güneyindeki Refah'ı boşaltıyor. Refah'a bir kara harekatı başlatılacağı öğrenilirken, hava saldırıları sonucu 22 Filistinli katledildi.

7 Ekim'den bu yana Gazze'ye dönük soykırım ve işgal saldırılarını sürdüren siyonist İsrail devleti, Filistinlilerin saldırılar sonucu sığınmak zorunda kaldığı, Filistin'in en güneyinde yer alan Refah'ın boşaltılmasını istedi.

İsrail ordusu, kara harekatı başlatacağı gerekçesiyle Filistinlilerin doğu Refah'ı terk etmeye zorlarken, Refah'ta halihazırda süren bombardımanlarda son olarak aralarında 8 çocuğun bulunduğu 22 kişi katledildi.

İsrail ordusu, İsrail'in saldırıları sebebiyle yüz binlerce Gazzelinin sığındığı Refah'ın doğusunda İsrail sınırı yakınındaki birçok mahalleyi boşaltmaya başladı. Ordunun Refah sınırının doğusundaki mahallelerde yaşayan Filistinlilere hava saldırılarının sürdüğü El Mevasi ve Han Yunus'taki "insani bölgelere gitme" çağrısı yaptığı kaydedildi.

İsrail'in saldırıları sonucu 7 Ekim'den bu yana en az 34 bin 683 Filistinli katledildi, 78 bin 18 Filistinli ise yaralandı.

HAMAS: KAHİRE'DEKİ MÜZAKERELER SONA ERDİ
İsrail'in Refah'ı tahliye etmeye başlaması Mısır'ın başkenti Kahire'de Hamas heyetinin de katıldığı ateşkes ve rehine takası görüşmelerinin ardından geldi. Hamas, Kahire'de 2 gündür devam eden ateşkes ve karşılıklı esir takası müzakerelerinin sona erdiğini bildirdi.

İSRAİL SAVUNMA BAKANI: REFAH ÇOK YAKINDA İŞGAL EDİLECEK
İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant da İsrail ordusu tarafından kontrol edilen Netzarim Koridoru'nda askerleri teftişi sırasında bir açıklama yaptı. Hamas'ın Tel Aviv hükümetiyle rehine takası anlaşmasına varmak istemediğine dair göstergeler olduğunu iddia eden Gallant, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah'ı "çok yakında işgal edeceklerini" belirtti.

Gallant, konuşmasında "Hamas'ın esir değişimi konusunda herhangi bir anlaşmaya varma niyetinde olmadığına dair endişe verici göstergeler gözlemledik. Bu, çok yakında Refah'ta ve Gazze Şeridi'nin diğer yerlerinde güçlü bir askeri operasyon anlamına geliyor" dedi.