3 Mayıs 2024 Cuma

İsrail kuşatmasındaki Han Yunus'ta toplu mezar ortaya çıktı

İsrail'in uzun süre kuşatma altına aldığı ve yakın zamanda çekildiği Han Yunus'taki Nasır Hastanesi etrafında 50 Filistinlinin cenazesinin yer aldığı bir toplu mezar bulundu. İsrail'in soykırım saldırılarında katledilen Filistinlilerin sayısı 34 bin 49'a yükseldi.

Siyonist İsrail'in Filistin halkına dönük soykırım saldırıları sürüyor. İsrail ordusunun Han Yunus'ta bulunan Nasır Hastanesi'nden çekilmesinin ardından bölgede 50 Filistinlinin cenazesinin gömülü olduğu bir toplu mezar bulundu.

Öte yandan Mısır sınırında bulunan, Filistin'in en güneyindeki Refah'a dönük hava saldırıları sürüyor. Son hava saldırılarında hamile bir kadın ve 6 çocuğun da aralarında bulunduğu 16 Filistinli katledildi.

İşgal altındaki Batı Şeria'da ise baskınlar sürüyor. Batı Şeria'nın kuzeyinde yer alan Tulkarim ve Nur Şems mülteci kampında İsrail ordusu tarafından baskın düzenlendi. Baskınlarda en az 14 Filistinli katledilirken, iş makineleriyle kampa giren işgal askerleri, sivil altyapıya da büyük hasar verdi.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te 7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail askerleri ile yasa dışı siyonist yerleşimcilerin saldırılarında 468 Filistinli katledildi, 4 bin 800'ü yaralandı. İşgal altındaki Batı Şeria'da 7 Ekim'den beri, 8 bin 310 Filistinli gözaltına alındı.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne dönük soykırım saldırılarında ise en az 34 bin 49 Filistinli katledildi, 76 bin 901 Filistinli ise yaralandı.