18 Mayıs 2024 Cumartesi

İktidarın sağlık politikalarına tepki 

Mersin'de sağlık çalışanlarının maruz kaldığı hak ihlallerine ve pandemide alınmayan tedbirlere ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada, iktidarın sağlık politikalarını eleştirildi.

Mersin Tabip Odası pandemi sürecinde alınmayan tedbirlere ve sağlık emekçilerinin yaşadığı hak ihlaline ilişkin MTO Şube binası önünde açıklama yaptı. Açıklamaya Türk Tabipler Birliği (TBB) Merkez Konsey Başkanı Şebnem Korur Fincancı katıldı.

TTB Merkez Konseyi Başkanı Fincancı, sağlık ortamında yaşanan tahribatları basın emekçilerinde takip ettiğini belirtti. Fincancı, "Tanıklık ettiğiniz bu tahribat, yalnızca siyasi otoritenin vermiş olduğu karar ve baş aşağı etme kararı sonucudur" diye konuştu.

Mersin Tabip Odası Başkanı Mehmet Antmen ise, şu ifadeleri kullandı: "İktidar bu korkunç tabloya rağmen hekimleri iş yerlerinde şiddetten, bulaştan koruyacak düzenlemeler yapmamış, emeğimizin karşılığını vermek yerine ek ödeme yalanlarına sığınmış, hekimlere güvenceli bir gelecek sağlamak için girişimde dahi bulunmamıştır. Bu görmezden, duymazdan gelme halinin sonucu olarak hekimlerde bıçak kemiğe dayanmıştır. Hekimler için pandemi dönemi sağlık sisteminin tüm defolarını açığa çıkarmıştır."

Antmen hekimlerin taleplerini şu şekilde sıraladı:
"Sağlıkta özelleştirmeci, piyasacı politikalar durdurulmalı, sağlık hizmetleri toplumcu bir anlayışla yeniden inşa edilmelidir.
 Güvencesiz, gerçek dışı bahanelerle işimizden edildiğimiz ve köleliği dayatan çalışma koşullarına son verilmeli, güvenceli çalışma esas olmalıdır.
Haftalık çalışma sürelerimiz önerilerimiz çerçevesinde yeniden düzenlenmelidir.
Temel ücretlerimiz TTB'nin görüş ve önerileri çerçevesinde belirlenmeli, emekliliğe de yansıyacak yaşanabilir ödeme sağlanmalıdır."