1 Mayıs 2024 Çarşamba

HDP: Kemal Türkler işçi sınıfı mücadelesini aydınlatmaya devam ediyor

HDP, katledilmesinin üzerinden 41 yıl geçen dönemin DİSK Genel Başkanı Kemal Türkler'i andı.

HDP Emek Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Şaziye Köse, 41 yıl önce evinin önünde katledilen dönemin Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Kemal Türkler'i andı.

Köse, saldırganların korunup kollandığı bu tarz planlı saldırıların Türkiye halklarının bir arada, eşit, özgür ve barış içinde yaşama umuduna yönelik olduğunu belirtti, "Ülkeyi yönetenler ve dayandıkları karanlık odaklar, 1980'de Kemal Türkler'in katledilmesinin bugün de Deniz Poyraz'ın katledilmesinin zeminini hazırlayarak esasında Türkiye halklarına karşı nefret siyasetini yaşatmayı sürdürdüklerini ve bundan nemalandıklarını gösterdiler" dedi.

Ezilenlerin ve emekçilerin kaderinin bir olduğunu hatırlatan Köse, dayanışma ve birleşik mücadele çağrısında bulunarak şunları söyledi: "Gün Kemal Türkler'in mirasının yarattığı ruh ile Soma'daki maden direnişçileri, Malatya ve Adıyaman'daki tütün direnişçileri ile dayanışma içerisinde olma günüdür.

"Bugün Türkiye'nin her bir köşesinde hakları için mücadele eden emekçiler, Kemal Türkler ve yoldaşlarının mücadele mirasının devamcısıdır. Bu toprakları ve alın terini sömürmek isteyen zalimler ve zulüm sürdükçe, direniş her daim var olacak ve HDP bu direnişin merkezinde yer almaya devam edecektir. Kemal Türkler'in mücadelemizde yaşamaya devam eden mirasını daha fazla büyüterek, Kemal Türkler ve arkadaşlarının amaçladığı bir ülkeyi hep birlikte kuracağız. Türkler'i bir kez daha sevgi, saygı ve minnetle anıyor, mücadeleyi büyütme sözümüzü yineliyoruz."