26 Nisan 2024 Cuma

Havai fişek fabrikasındaki patlamada yaşamını yitirenlerin sayısı 7'ye çıktı

Sakarya Hendek'teki Büyük Coşkunlar Havai Fişek fabrikasında meydana gelen patlamada yaşamını yitirenlerin sayısı 7'ye yükseldi. Valilik aranan kimse kalmadığını açıkladı.

Sakarya'nın Hendek ilçesindeki Büyük Coşkunlar Havai Fişek fabrikasında meydana gelen patlamanın ardından bölgede başlatılan arama kurtarma çalışmaları bugün de devam etti. Sakarya Valiliği, yaptığı yazılı açıklamada, yaşamını ytiren kişi sayısının 7'ye yükseldiğini ve ekiplerce aranan kimse kalmadığını duyurdu.

SAKARYA VALİLİĞİ: 7. KİŞİNİN KİMLİK TESPİTİ DNA ÇALIŞMASI SONUCU YAPILDI
Sakarya Valiliği, Hendek ilçesinde meydana gelen patlama ile ilgili yazılı açıklama yaptı. İstanbul Adli Tıp Kurumunda yapılan DNA çalışması sonucu kimlik tespiti yapılarak patlamada hayatını kaybeden kişi sayısının 7 olduğunu belirten Sakarya Valiliği, ekiplerce bölgede aranan herhangi bir kişi kalmadığını da ifade etti.

HAYATINI KAYBEDEN İŞÇİ TOPRAĞA VERİLDİ
Patlamada hayatını kaybeden evli ve 3 çocuk babası Muhammet Seyfi Çanakçı, Geyve'de toprağa verildi.

Çanakçı'nın cenazesi Geyve ilçesinde bulunan Sinanbey Camii'ne getirildi. Cenaze törenine Çanakçı'nın yakınları ve devlet yetkilileri katıldı. Törenin ardından Çanakçı'nın cenazesi Geyve Merkez Mezarlığı'nda toprağa verildi.

4 KİŞİ ADLİYEDE
Sakarya'nın Hendek ilçesindeki havai fişek fabrikasında meydana gelen patlamaya ilişkin gözaltına alınan 4 kişi adliyeye sevk edildi.

Alınan bilgiye göre, bir sorumlu müdür, bir iş güvenliği uzmanı ile iki ustabaşının, İlçe Jandarma Komutanlığındaki işlemleri tamamlandı.

Sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edilen 2'si kadın 4 kişinin sorguları sürüyor.

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığınca patlamaya ilişkin soruşturma kapsamında 4 Temmuz'da gözaltına alınan bir sorumlu müdür ile iki ustabaşı için 1 gün ek gözaltı süresi alınmıştı.

Dün kadın iş güvenliği uzmanının gözaltına alınmasıyla gözaltı sayısı 4'e yükselmişti.