28 Nisan 2024 Pazar

Hatimoğulları Cihanbeyli'de: Belediyeyi şeffaf, sizlerle birlikte yöneteceğiz

Cihanbeyli'de düzenlenen halk buluşmasında belediyeyi şeffaf, halkla birlikte yöneteceklerinin sözünü yineleyen DEM Parti Eş Genel Başkanı Hatimoğulları, seçim güvenliğinin sağlanması için çağrı yaptı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, partisinin seçim çalışmaları kapsamında Konya'nın Cihanbeyli ilçesinde düzenlenen halk buluşmasına katıldı.

Burada söz alan Hatimoğulları, yargısız infazla katledilen Faik Candan ile bu Konya'da büyüyen, burada mücadelesini veren ve sürgünde katledilen Nagihan Akarsel'i andı. Kobanê davasında haksız ve hukuksuz şekilde yargılanan Figen Yüksekdağ'a, Sebahat Tuncel'e, Gültan Kışanak'a, Ayla Akat Ata'ya ve Selahattin Demirtaş'a selam gönderen Hatimoğulları, provokasyonlara rağmen Türk ve Kürt halkının Konya'da ortak yaşamı kurmaya devam ettiğini kaydetti. 

Newroz'un coşkusunu 31 Mart seçimlerine taşıyacaklarını söyleyen Hatimoğulları'nın, "Bizleri yok sayanları, irademize kayyım atayanlara, seçme ve seçilme hakkımızı elimizden alanları, bizleri yolsuz, susuz ve kaldırımsız bırakanları, kayyım sistemini Kürt halkı başta olmak üzere bütün halklara karşı bir işkence rejimine dönüştürenleri 31 Mart seçimlerinde sandıklara gömecek miyiz hep beraber" sorusunu yönelttiği halk hep bir ağızdan "evet" yanıtı verdi. 

Hatimoğulları sandıkların korunması ve oylara sahip çıkılması için çağrı yaptı. Hatimoğulları, "Biliyorsunuz bu iktidar çalmadan çırpmadan duramıyor. Ya kasayı çalacak ya devletin, halkın parasını çalacak ya da oylarınızı çalacak. Çünkü bu iktidarda çalma hastalığı yerleşik olmuş, vazgeçemiyor. Peki biz de kedilerin trafoya girmesini engellemek için, oylarımıza sahip çıkmak için, belediye eş başkan adaylarımıza sahip çıkmak için, Cihanbeyli'ye sahip çıkmak için sandıklarımıza sahip çıkacak mıyız hep beraber" dedi. 

Hatimoğulları, son olarak şunları söyledi: "Cihanbeyli Eşbaşkan adaylarımız Eylül Yaylacı ve Hasan Ateşçi'ye sahip çıkacak mıyız hep beraber? Onları belediyeye taşıyacak mıyız hep beraber? Konya Büyükşehir Eş Başkan Adaylarımız Gülbahar Gündüz ve Bülent Kılıç için hep birlikte çalışacak mıyız? Konya'da bir tarih yazacağız. Konya'ya DEM gelecek devran dönecek. DEM gelecek, DEM'in ağacı Konya'da büyüyecek ve meyve verecek, rengarenk çiçek açacak. Onun için oylarımızı DEM Parti ağacına verelim."